Haremiyle otele kapanan Tayland Kralı Maha, şimdi de metroya kırmızı halı serdirdi

Haremiyle otele kapanan Tayland Kralı Maha, şimdi de metroya kırmızı halı serdirdi

Dünyanın tartışmalı lideri Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn ülkesi koronavirüs salgınıyla boğuşurken yaptıklarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Kraliçe Suthida ile katıldığı metro açılışında kırmızı halı serilip yetkilerinin yere oturması dikkat çekti

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, bu kez katıldığı metro açılışıyla dünyada gündem oldu. Metroda kırmızı halı serildiği görülürken, üst düzey yetkililerin ise yere oturması dikkat çekti.

Kraliyet çifti, metro hattının yeni uzantısının açılışında kırmızı halıda yürüdü, vagondaki koltuklara minderler üzerinde oturdu. 

HAREMİYLE BİRLİKTE ALMANYA'DA OTELE KAPANIP KARANTİNAYA GİRMİŞTİ

Ülkesi tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs salgınıyla mücadele eden kral, salgının en zorlu günlerinde yanına tartışmalı haremini de alıp kendini Almanya'da lüks bir otele kapatmıştı. Kral Maha, Almanya'da sefahat içinde geçirdiği karantina günlerinden aylar sonra Eylül ayında ilk kez Tayland'da görüntülenmişti. Kralın karantina sürecini 20 kadınla birlikte bu otelde geçireceği bilgisi ortalığı karıştırmış, Almanya'nın Bavyera Alpleri'nde 4 yıldızlı otelin sözcüsü, bütün mekanın kral tarafından özel olarak kapatıldığını ve grubun koronaya karşı herhangi bir tehlike oluşturmadığını söylemişti. 

68 yaşındaki kralın 20 kadınla birlikte karantinada bulunması, Tayland halkını çileden çıkarmış, protestocular Kral Maha'nın hem ülkede bulunmaması hem de ailesi ve haremiyle birlikte Almanya'daki masraflarını sorgulamıştı. 

Kraliyet ailesi mensuplarına hakaret edenler 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabiliyor.

ALMANYA: ARAŞTIRACAĞIZ

Almanya ise, iddiaların hedefi oldu. Alman medyasının manşetlerinden inmeyen sefahatıyla dikkat çeken Kral Maha, 35 milyar euroluk servetiyle dünyanın en zengin kişileri arasında yer alıyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Tayland Maha Vajiralongkorn Metro