Tayland Kralı'nın ülkeyi Almanya'dan yönetmesi ortalığı karıştırdı, Almanya'dan açıklama geldi!

Tayland Kralı'nın ülkeyi Almanya'dan yönetmesi ortalığı karıştırdı, Almanya'dan açıklama geldi!

Tayland'da temmuzdan beri protesto düzenleyenler, 68 yaşındaki Kral Maha'nın hem ülkede bulunmaması hem de ailesi ve haremiyle birlikte Almanya'daki masraflarını sorguluyor. Almanya ise konuya dair açıklamada bulundu

Dünyanın en tartışmalı lideri Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn ülkesi koronavirüs salgınıyla boğuşurken yaptıklarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Kral Vajiralongkorn'un, yakın korumasının koronavirüs (Covid-19) yakalandığı, Vajiralongkorn'un tedbir amaçlı çarşamba günü hastaneye kaldırıldığı ve karantinaya alındığı ifade edilmişti.

Ülkesi tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs salgınıyla mücadele eden kral, salgının en zorlu günlerinde yanına tartışmalı haremini de alıp kendini Almanya'da lüks bir otele kapatmıştı. Kral Maha, Almanya'da sefahat içinde geçirdiği karantina günlerinden aylar sonra Eylül ayında ilk kez Tayland'da görüntülenmişti. Kralın karantina sürecini 20 kadınla birlikte bu otelde geçireceği bilgisi ortalığı karıştırdı. 

Almanya'nın Bavyera Alpleri'nde 4 yıldızlı otelin sözcüsü, bütün mekanın kral tarafından özel olarak kapatıldığını ve grubun koronaya karşı herhangi bir tehlike oluşturmadığını söyledi.

Otelin kapatılması için kral, bölgedeki yönetimden özel izin aldı.67 yaşındaki kralın 20 kadınla birlikte karantinada bulunması, Tayland halkını çileden çıkardı. 

Kraliyet ailesi mensuplarına hakaret edenler 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabiliyor.

ALMANYA: ARAŞTIRACAĞIZ

Almanya ise, iddiaların hedefi oldu. Alman medyasının manşetlerinden inmeyen sefahatıyla dikkat çeken Kral Maha, 35 milyar euroluk servetiyle dünyanın en zengin kişileri arasında yer alıyor. 

Tayland'da temmuzdan beri protesto düzenleyenler, 68 yaşındaki Kral Maha'nın hem ülkede bulunmaması hem de ailesi ve haremiyle birlikte Almanya'daki masraflarını sorguluyor.

Anayasada sınırlanmasını talep ettikleri arasında Kral'ın Tayland dışındayken vekil atamadan doğrudan yetkilerini kullanabilmesi de var.

"Yabancı bir devlet başkanının Almanya sınırları içinden politika icra etmesi gibi son derece alışılmadık ve yasadışı bir eyleme neden izin verildiği" sorusuna Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Kral Maha'nın Almanya'daki faaliyetlerinin araştırılacağı yönünde açıklama geldi. 

 

Kaynak: Haber Global TV