Hamile kadında aynı anda hem grip hem de koronavirüs tespit edildi

koronavirüs İsrail
Hamile kadında aynı anda hem grip hem de koronavirüs tespit edildi

Koronavirüs salgınına karşı sıkı önlemlerin alınmasına karşın vaka sayılarının son dönemde arttığı İsrail'de bilim dünyasını endişelendiren bir olay yaşandı. Uzmanlar ilk "grip/korona" vakasının hamile bir kadında çıktığını açıklandı.

Bilim dünyasını şaşırtan ve endişelendiren bir gelişme İsrail’de yaşandı. İsrail’de görevli bilim insanları ve doktorlar çok nadiren görülen grip/korona vakasının ülkede hamile bir kadında tespit edildiğini açıkladı.

Petach Tikva kentindeki Beilinson Hastanesi’ne giden hamile kadının koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan yetkililer aynı anda grip (influenza) hastalığına da yakalandığını tespit etti. Bilim insanları iki hastalığa aynı anda yakalanmanın hastalığın gidişatını nasıl etkileyeceğini takip ederken doktorlar İsrail basınına açıklamalarda bulundu.

Profesör Arnon Vizhnitser, “Hastaneye gelir gelmez grip ve koronavirüs testi yapıldı ve ikisi de pozitif çıktı. Hatta daha sonra tekrar kontrol ettik. Her iki hastalık da aynı. İkisi de virüs ve ikisi de üst solunum yoluna saldırdığı için nefes almada zorluk yaratıyor” dedi.

Vizhnitser, ülkede grip olan hamile hasta sayısında giderek bir artış yaşandığına da dikkat çekti.

 

Kaynak: Diğer

koronavirüs İsrail