Hamas'tan müzik festivaline baskın: 260 kişi öldü, onlarca kişi kayıp!

İsrail Filistin
Hamas'tan müzik festivaline baskın: 260 kişi öldü, onlarca kişi kayıp!

İsrail'de Gazze Şeridi yakınlarında hafta sonu çölde düzenlenen bir elektronik müzik festivali, Hamas militanlarının motorlu paraşütlerle baskın düzenlemesiyle kabusa dönüştü.

Hamas’ın, İsrail’e yönelik saldırılarında hedeflerden biri de müzik festivali oldu. Filistin sınırında düzenlenen festivale katılan 260 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Hamas militanları İsrail'in güneyine motorlu paraşütlerle sızdı. O anlar Gazze yakınındaki bir partiden de görüntülenmişti.

Hamas'tan müzik festivaline baskın: 260 kişi öldü, onlarca kişi kayıp! - Resim : 1

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde festivale katılan İsrailli gençlerin çölde dans ettiği sırada gökyüzünde paramotorlu paraşütlerin belirdiği görülüyor.

Hamas'tan müzik festivaline baskın: 260 kişi öldü, onlarca kişi kayıp! - Resim : 2

Yayınlanan videolarda Hamas militanlarının yere indikten sonra rastgele ateş açmaya başlıyor, onlarca insan panik içinde araçlarına doğru koşuyor.

Hamas'tan müzik festivaline baskın: 260 kişi öldü, onlarca kişi kayıp! - Resim : 3

 İsrail'deki gönüllü acil müdahale grubu ZAKA'ya göre, Pazar günü konser alanından en az 260 ceset çıkarıldı. Ülke genelinde en az 700 kişi hayatını kaybetti.

Hamas'tan müzik festivaline baskın: 260 kişi öldü, onlarca kişi kayıp! - Resim : 4

İsrail Savunma Kuvvetleri'ne göre onlarca kişi hâlâ kayıp. İsrail medyası bu rakamın 100'ün üzerinde olduğunu öne sürüyor.

Hamas'tan müzik festivaline baskın: 260 kişi öldü, onlarca kişi kayıp! - Resim : 5

Hamas, rehinelerin Gazze'deki tünellerde ve diğer güvenli yerlerde tutulduğunu söylüyor. Bunlardan kaçının festivalden alındığı henüz bilinmiyor.

Kaynak: Ajanslar

İsrail Gazze Şeridi filistin Hamas