Hamas'tan 'kalıcı ateşkes' mesajı

HABER MERKEZİ
Hamas İsrail
Hamas'tan 'kalıcı ateşkes' mesajı

Hamas Sözcüsü Osama Hamdan, "Bugün iyi ve olumlu yanıtlar bulmayı umuyoruz. Halen daha kalıcı ateşkes ve Gazze’den çekilmeye dair ana talebimiz üzerine konuşuyoruz" dedi.

Hamas Sözcüsü Osama Hamdan, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda 'ateşkes' görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamdan'ın açıklamaları şöyle:

Mısır ve Katarlı arabulucular iyi bir iş çıkarıyor. Bu yüzden halen daha kalıcı ateşkes ve İsrail’in Gazze’den çekilmesi olan ana hedefimize ulaşmayı umuyoruz. ABD’nin gerçek pozisyonunu konuşmamız gerekiyor. Çünkü bu İsraillilerin pozisyonunu da etkileyecek. Eğer ABD, Netanyahu’ya açıkça artık yeter derse bunun gerçekleşeceğine eminim.

Bugün iyi ve olumlu yanıtlar bulmayı umuyoruz. Halen daha kalıcı ateşkes ve Gazze’den çekilmeye dair ana talebimiz üzerine konuşuyoruz.

Ne yazık ki Netanyahu’nun ateşkes olsa da, olmasa da saldırılara devam edeceği yönünde açıklaması oldu. Bu da bizim tartıştığımız şeylerin aksi yönünde. Netanyahu’nun açıklamalarının ve arabulucuların tepkisinin ne olduğunu bilmek istiyoruz. Bizim anlayışımıza göre ateşkes olması halinde Gazze ve Refah’a saldırıların durması gerekiyor.

Arap Basını ise, "Hamas birkaç saat içerisinde ateşkes anlaşmasının ilk aşamasını kabul ettiğini açıklayacak" diye yazdı.

İSRAİL BASINI: TEL AVİV REFAH OPERASYONUNDA KARARLI

İsrail basını ise ismini vermediği İsrailli yetkililere dayandırarak Tel Aviv’in savaşı tamamen sona erdirecek bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini ve Refah operasyonunu gerçekleştirmekte kararlı olduğunu yazıyor.