Güney Koreli oyuncu Cha In Ha, evinde ölü bulundu!

Güney Koreli oyuncu Cha In Ha, evinde ölü bulundu!

"SURPRISE U" oyuncusu, 27 yaşındaki Güney Koreli Cha In Ha evinde ölü bulundu. Oyuncunun ölüm nedeni henüz bilinmezken polis soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Cha'nın ajansı Fantagio, olayla ilgili detaylara ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, oyuncunun hayranlarına dedikodulara itibar etmemeleri çağrısında bulundu.

Cenaze törenine sadece ailesi ve yakın arkadaşlarının katılması beklenen Cha'nın sosyal paylaşım sitesi Instagram'da yaptığı son paylaşımda "Herkes dikkat etsin" ifadesini kullandığı ortaya çıktı. 

ÜNLÜ K-POP YILDIZI SULLI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Güney Kore kökenli pop müzik (K-Pop) grubu üyesi Sulli ve Goo Hara da kısa süre önce yaşamını yitirmişti. 

Sulli'nin "internet üzerinden kendisini hedef alan saldırılar" nedeniyle intihar ettiğinden şüpheleniliyordu. 

Goo'nun evinde ölü bulunması, K-Pop yıldızlarının üzerinde katı kurallarla oluşturulan ağır baskı ve sosyal medyada yapılan sert eleştirilere ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirmişti. 

GOO HARA EVİNDE ÖLÜ BULUNDU! K-POP YILDIZLARI NEDEN İNTİHAR EDİYOR?

UZMANLAR K-POP GRUPLARI KONUSUNDA UYARIYOR 

Güney Kore'de ortaya çıkarak kısa sürede dünyanın birçok bölgesindeki gençleri etkisi altına alan K-Pop müzik grupları, tarzları, üyelerinin giyim ve imajları dışında kliplerinde sergiledikleri sıra dışı performansları ve sahnedeki görsel şovlarıyla büyük ilgi görüyor. 

Bu gruplara yönelik Türkiye'den yükselen en büyük eleştiri, "cinsiyetsizlik olgusu yaratma" yönünde olurken, K-Pop gruplarının birçok konuda gençler ve gelecek kuşaklarda kültürel bir dezenformasyon aşılamayı amaçladığı gibi görüşler de sıkça dile getiriliyor. 

Uzmanlar, K-Pop gruplarının çocuk ve gençleri negatif yönde etkileyebileceği uyarısında bulunurken, ailelere, çocuklarıyla konuşma alışkanlığını ve ilgi duydukları alanlara karşı duyarlılıklarını artırmalarını tavsiye ediyor. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, Güney Kore, intihar oranlarının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor.

K-pop BTS