Ürettikleri yoğurtların koronavirüsü önlediğini iddia eden yönetici istifa etti

Güney Kore koronavirüs
Ürettikleri yoğurtların koronavirüsü önlediğini iddia eden yönetici istifa etti

Dünya salgınla mücadele devam ederken, her geçen gün sahtecilik haberleri de geliyor. Güney Kore'de gıda şirketi Namyang'ın yöneticisi, ürettikleri Bulgaris isimli yoğurtların koronavirüsü önlediğini iddia etmesinin ardından istifa etti. Şirket hakkında soruşturma başlatıldı

Güney Kore'de gıda şirketi Namyang'ın araştırma şefi geçen ay, şirketin Bulgaris isimli yoğurdunun ve yoğurtlu içeceklerinin koronavirüs enfeksiyonunu yüzde 78'e kadar azalttığını iddia etti.

Şirketin ürünü maymunlar üzerinde test ettiği ve oranların ön araştırma sonrasında elde edildi belirtilirken, ortaya atılan bu iddianın ardından ürünün satışları fırlamış, şirketin hisse senedi fiyatı yaklaşık yüzde 30 artmıştı. 

Tepki çeken iddianın ardından şirket özür dilerken, Güney Kore hükümeti harekete geçti. Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı, Namyang'ın yanlış ve yanıltıcı reklam yasasını ihlal ettiğini belirterek şirket hakkında soruşturma başlattı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ticaret düzenini bozan ve tüketicileri yanlış yönlendiren yasadışı reklamları aktif bir şekilde engellemeye devam edeceğiz" denildi. 

Soruşturma kapsamında polis, şüpheli iddialar hakkında inceleme yapmak için Namyang'ın genel merkezine ve fabrikalarına baskın düzenledi. 

Namyang'ın Başkanı Hong Won-sik, şirketinin yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) önleyebileceğini iddia ederek yoğurtlu içecekleri hakkında yanlış anlaşılmaya neden olduğu için istifa etti. Hong Won-sik, suçlu bulunursa 10 yıla kadar hapis cezası veya 100 milyon Won para cezasına çarptırılabilir. 

Yonhap'ta yer alan habere göre, Namyang Süt Ürünleri Şirketinin Başkanı Hong, yoğurtlu içeceklerinin Kovid-19'la mücadelede etkili olduğu iddiasıyla ilgili soruşturma başlatılmasının ardından şirketinin Seul'deki genel merkezinin önünde açıklamalarda bulundu.

Şirketinin Kovid-19'u önleyebileceğini öne sürerek popüler yoğurtlu içeceği hakkında yanlış anlaşılmaya neden olduğu için özür dileyerek görevinden istifa ettiğini belirten Hong, tüm sorumluluğu üstlenerek başkanlıktan çekildiğini bildirdi.

Namyang'ın araştırma biriminden bir yetkili, geçen ay bir sempozyumda yaptığı konuşmada, yoğurtlu içecek Bulgaris'in Kovid-19 enfeksiyonu riskini azaltmada çok etkili olduğunu iddia etmişti.

 

Eyalet hükümetinden onay çıkmasının ardından şirketin Sejong kentindeki süt fabrikasının faaliyetlerinin geçici olarak askıya alınacağı belirtiliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Güney Kore koronavirüs