Gülen olursa daha çok küfür eden papağanlar, hayvanat bahçesinden kaldırıldı

papağan İngiltere
Gülen olursa daha çok küfür eden papağanlar, hayvanat bahçesinden kaldırıldı

İngiltere'deki Lincolnshire Yaban Hayatı Parkı'nda ziyaretçilere küfür eden beş papağanın ayrı bir yerde tutularak görüşe kapalı kalacakları aktarıldı

İngiltere'deki Lincolnshire Yaban Hayatı Parkı'ndaki beş Afrika gri papağanı, karantinaya alınmış, karantinadan çıkarılıp ziyaretçilerin karşısına getirilince parkın ziyaretçilerine insan gibi küfür etmeye başlamışlardı. Papağanlar, bu davranışları nedeniyle ziyaretçilerin gözü önünden uzaklaştırıldı.

Bir park yetkilisi, papağanlar hakkında yaptığı açıklamada ilk başlarda papağanlarla çalışmanın oldukça eğlenceli olduğunu söyledi.

Beş papağan, ziyaretçilere küfür ediyorlardı. Eğer küfürlerine gülerek veya şok olarak tepki veren bir ziyaretçi olursa papağanlar, daha da küfür etmeye başlıyorlardı. Bir papağan küfür edince diğer papağanlardan birisi ya da bazıları da gülüyor, böylece küfür eden papağanlar birbirlerinin tepkileri sonucunda da küfür ediyorlardı. 

Park yönetimi, hafta sonları parka çocuk ziyaretçiler geldiği için papağanları kaldırmaya karar verdi. Papağanlar, birbirlerinden ayrılarak farklı kolonilere gönderildi. Fakat farklı kolonilere gönderilen papağanların küfür öğretme olasılıkları da bulunuyor. Böyle bir şey gerçekleşirse park yönetimi ne yapacağını henüz bilmiyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

küfür papağan İngiltere