Görüntüler paylaşıldı böyle bombaladılar: Rusya çekildiği Yılan Adası'nı vurdu!

Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Vladimir Putin

Rusya, askerlerini çektiği yılan adasına saldırdı. bombardıman anının görüntüleri paylaşıldı. Rus birlikleri, Ukrayna'nın doğusundaki Lisiçansk kentini ve buradaki petrol rafinerisini ele geçirdi. Ukrayna ise çatışmaların sürdüğünü açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde cephede yeni gelişmeler var. Rusya Savunma Bakanlığı, Yılan Adası'ndan "iyi niyet göstergesi" olarak çekildiğini açıklamıştı.

Rus askerleri aday terk etmişti.  Ancak Rus güçleri saldırıyı kesmedi. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Rus uçaklarının adayı bombaladığı anı paylaştı.

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk'taki ilerleyişi sürüyor. Rus yanlısı ayrılıkçılar, Lisiçansk kentinin tamamen ele geçirildiğini açıkladı. Ukrayna'daki kritik tesisler Rus işgali altında.

Lisiçansk'taki petrol rafinerisi ve Matroskaya kömür madeni Rusya'nın kontrolünde.

Ukrayna ise petrol rafinerisinin sadece bir kısmının kaybedildiğini ve çatışmaların sürdüğünü duyurdu. Rus birlikleri Ukrayna güçlerinin etrafını sararak Bahmut-Lisiçansk otobanını ele geçirmeye çalışıyor.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA VAR

Savunma Bakanlığı Harkov'da silah deposu olarak kullanılan bir traktör fabrikasını vurduğunu duyurdu.

Harkov'daki demiryolu hattı da Rus füzelerinin hedefi oldu. Bakanlık Donbas ve Mikolayiv bölgelerinde de 5 askeri üssün vurulduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Yılan Adası haberler Putin ukrayna zelenski