Geçen hafta kaybolmuştu, dev timsahın midesinden insan kalıntıları çıktı

Avustralya
Geçen hafta kaybolmuştu, dev timsahın midesinden insan kalıntıları çıktı

Avustralya'nın Queensland eyaletinin kuzeyindeki bir adada 4,2 metre uzunluğundaki bir timsahın midesinde insan kalıntıları bulundu. Yetkililer, kalıntıların geçtiğimiz hafta kaybolan balıkçı Andrew Heard'e ait olabileceğini düşünüyor.

Avustralya'nın kuzeyindeki Queensland eyaletinde 4,2 metre uzunluğundaki bir timsahın midesinde insan kalıntılarına rastlandı. Australian Broadcasting Corporation (ABC) haber sitesine göre, geçtiğimiz hafta Perşembe günü balığa çıkan 69 yaşındaki Andrew Heard, Hinchinbrook Adası'nda teknesiyle açıldı. O gece geri dönmeyip, aramalara da yanıt vermeyince eşi yetkililere haber verdi ve balıkçıyı arama çalışmaları başlatıldı. 

12 Şubat Cuma günü, tekne alabora olmuş, timsah saldırısına uğramışa benzer işaretlerle bulundu. Çevrede yapılan araştırmalarda Queensland yetkilileri, insan kalıntıları buldu. Ardından bölgede 4,2 metre uzunluğunda bir timsaha rastladılar. Yetkililer, timsahı uyutarak midesini açtıklarında, daha fazla midesinde insan kalıntılarına rastlandı.

Queensland Çevre Dairesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Timsahın karnından çıkan insan kalıntılarının kaybolan balıkçı Heard'a ait olabileceği tahmin ediliyor." denildi. 

Avustralya'nın Queensland eyaletindeki kıyılarda dünyanın en büyük devasa timsahları bulunuyor. Tuzlu su timsahları 7 metreye kadar uzayabilirken, nadiren 5 metrenin üzerine çıkıyorlar. 

Vice News'e göre, son iki hafta içerisinde, Queensland'da iki timsal saldırısı daha görüldü. 

Kaynak: Haber Global TV

Avustralya