Gazze'de yaralanan sivilleri at arabasını çekerek hastaneye taşıdı

İsrail Filistin Gazze

Gazze'deki saldırıda yaralananları at arabası ile hastaneye taşıyan adam kamerada.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 31. gününde devam ediyor.

Gazzeli bir kişi saldırıda yaralananlar sivilleri at arabasını kendi çekerek Şifa hastanesine getirdi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail ordusunun günlerdir Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 4 bin 800'ü çocuk olmak üzere 9 bin 770'e yükseldiğini açıkladı.

İSRAİL MÜLTECİ KAMPINI YENİDEN BOMBALADI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar devam ediyor.

İsrail, Gazze'deki Bureyc Mülteci Kampı'nı bombaladı. Olayda en ez 15 kişi hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı var. Saldırıda yaralanan çocuklar en yakın hastanede tedavi altına alındı.

GAZZE İÇİN DUA EDİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen “Gazze İçin Duaya Duruyoruz” etkinliği kapsamında yatsı namazı sonrası tüm camilerde İsrail tarafından Gazze’de saldırıya uğrayan Filistinliler için dualar edildi.

Gazze’de saldırıya uğrayan Filistinliler için yatsı namazı sonrası tüm camilerde “Gazze İçin Duaya Duruyoruz” programı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Ankara’daki Hacı Bayram Veli Camii’nde gerçekleştirilen programa katıldı. Burada yatsı namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, ardından Filistinliler için dua etti.

 

Kaynak: Haber Global TV