Gazze'de kuzeyden güneye zorunlu göç!

Gazze İsrail Filistin

Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin güneye zorunlu göçü devam ediyor.

İsrail ordusu, güneydeki sivil yerleşimleri de hedef alıyor. Enkaz yığınına dönen Han Yunus kentinde hastaneler dolup taşıyor. Birleşmiş Milletler ise Gazze'yi yaşanılmaz hale getireceğini bilerek askeri operasyon yürütmenin "savaş suçu" olduğu konusunda İsrail'i uyarıyor.

İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde, enkaz yığınlarının arasında kayda geçen görüntüler her şeyi anlatmaya yetiyor. Savaş uçakları sivil ayrımı gözetmiyor.
İsrail, Gazze sakinlerini kuzeyden güneye yönlendiriyor ama, güneydeki Han Yunus kenti de saldırıların hedefi olmaya devam ediyor.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindekilere Salah Al Din yolunu kullanarak güneye geçmeleri için belirli saatlerde izin veriyor. Gitmekten başka hiçbir çaresi olmayan siviller, ellerinde beyaz bayraklar ve yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla yollara düşüyor.

Ancak güneyde de bombardımanların hedefi olmaktan kurtulamıyorlar. Han Yunus hastanesinde ambulans trafiği hiç durmuyor.

Kendi topraklarında mülteci konumuna düşen Filistinliler, yetersiz imkanlar altında han Yunus'taki kamplarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Gazze'de savaşan başladığı 7 Ekim'den bu yana 40 bin konut tamamen yıkıldı. bunlardan 56'si camiydi. 113'ü sağlık merkezi olmak üzere 222 bin konut ise hasar aldı.

Birleşmiş Milletler özel raportörü Balakrishnan Rajagopal, "Sistematik olarak sivil konutları ve altyapıyı yok edeceğini, Gazze'yi yaşanılmaz hale getireceğini bilerek askeri operasyon yürütmek savaş suçudur" dedi.

Birleşmiş Milletler özel raportörü Balakrishnan Rajagopal, 1 milyondan fazla insanı kuzeyden güneye tahliye emrini vermenin, tahliye yollarına ve "güvenli bölgelere" saldırmanın "uluslararası insancıl hukukun acımasız ve bariz bir ihlali olduğunu" vurguladı.

 

Kaynak: Haber Global TV