Gazze için kendini yakan ABD'li askere ilk müdahale tepki çekti!

Haberglobal.com.tr
ABD İsrail Gazze Dünya haberleri

''Gazze'deki soykırıma ortak istemiyorum" diyerek kendini yakan Amerikalı asker hayatını kaybetti. Pentagon sadece "trajik bir olay" açıklaması yaptı.

Alevler içinde can çekişen askere yapılan ilk müdahale tartışma yarattı. İsrailli Büyükelçilik personeli askere silah doğrulttu.

''ABD Hava Kuvvetleri mensuplarından biriyim. Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım.'' Diyerek kendini yakan ABD'li asker hayatını kaybetti.

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim.", "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil." dedikten sonra başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti.

Kamuflaj elbisesi içindeki Bushnell, nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmıştı.

Son sözleri "Özgür Filistin" olan asker bugün bazı şehirlerde de anıldı.

KENDİNİ YAKAN ASKERE İLK MÜDAHALE TEPKİ ÇEKTİ!

Gazze için kendini yakan Aaron Bushnell'e yapılan ilk müdahale ise tartışma yarattı. Bushnell'e yangın söndürme tüpüyle müdahale edildi. İsrailli Büyükelçilik görevlisiyse yerde can çekişen askere silah doğrulttu.

Amerikan gizli servisi silahlı memurun yangını söndürmek için çalışan iki memurun güvenliğini sağladığını savundu.