Fransız hiciv dergisinde Katar Milli Takımı'nı 'terörist' olarak tasvir eden karikatür

Katar Fransa FIFA 2022 Dünya Kupası
Fransız hiciv dergisinde Katar Milli Takımı'nı 'terörist' olarak tasvir eden karikatür

Fransa'da yayınlanan bir hiciv dergisinde Katar milli futbol takımı bir karikatürde "terörist" olarak tasvir edildi.

Karikatür, haftalık yayınlanan hiciv gazetesi Le Canard Enchaine'in yılda 4 kez yayınlanan dergisinin Ekim sayısında yer aldı.

Karikatürde, "Katar" formaları giyen, ellerinde pala, silah ve roketatar taşıyan 7 sakallı kişi futbol oynarken tasvir ediliyor.

Karikatürize edilenlerden biri patlayıcı bağlı kemer takarken, beşinin mavi cübbe ve ikisinin siyah gömlek giydiği, kar maskesi taktığı anlaşılıyor. Karikatürde ayrıca Katar "otoriter emirlik"le suçlanıyor.

Karikatür, sosyal medya platformlarında tepkilere neden oldu.

Le Canard Enchaine, haftalık gazete ve 3 aylık dergi olarak iki farklı formatta yayınlanıyor ve güncel konular hiciv türünde okuyucuya sunuluyor. 

Fransız hiciv dergisinde Katar Milli Takımı'nı 'terörist' olarak tasvir eden karikatür - Resim : 1
Dergide yayınlanan bu karikatür tepkilere yol açtı

2022 FIFA Dünya Kupası'na 20 Kasım-18 Aralık tarihleri ​​arasında ev sahipliği yapacak Katar, Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk Arap ve Orta Doğu ülkesi olacak.

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani geçen ay Dünya Kupası öncesinde ülkesine yönelik "eşi benzeri görülmemiş" eleştiri kampanyasına tepki göstermişti.

Yine Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani de ülkesinin Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasına yönelik eleştirileri "ikiyüzlülük" olarak tanımlamıştı.

 

Katar Fransa Dünya Kupası 2022 Dünya Kupası karikatür