Fransız Bakan Colonna'dan haddini aşan Karabağ sözleri! Azerbaycan'dan yanıt geldi

Azerbaycan Dünya haberleri Fransa

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, haddini aşan açıklamalar yaparak Azerbaycan'ın Karabağ politikasının "gayrı ahlaki" olduğunu iddia etti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın Karabağ ile ilgili sözlerine yanıt verdi. 

Fransa'nın Azerbaycan'a yönelik kışkırtıcı ve provokatif açıklamalarına yenisi eklendi. Bu kez başrolde Dışişleri Bakanı Catherine Colonna var. Colonna, Büyükelçiler Konferansı'nda Azerbaycan'ın Karabağ politikalarının "hukuka aykırı ve gayrı ahlaki" olduğunu iddia etti.

Duruma Bakü'den tepki gecikmedi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın iki yüzlü açıklamalarına net yanıt verdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade yaptığı açıklamada "Azerbaycan topraklarının yaklaşık 30 yıl Ermenistan işgali altında bulunması, Ermenistan'ın Azerbaycanlılara yönelik etnik temizlik politikası, soykırım ve toplu katliamları hayata geçirmesi, yaklaşık 1 milyon Azerbaycanlının yerinden edilmesi ve haklarının çiğnenmesi, Azerbaycan şehir ve köylerinin yıkılması ve yağmalanması, tarihi eserlerin yok edilmesi ve Ermenistan ordusunun Azerbaycan topraklarından tamamen çekilmemiş olması gibi gerçeklerin göz ardı edilmesi, hukuka aykırı ve gayriahlaki yaklaşım örnekleridir" ifadelerini kullandı.

Açıklamada Azerbaycan toprağı olan Karabağ'da yaşayan Ermeni vatandaşların entegrasyonu için çaba gösterildiğine vurgu yapıldı. Bu çabaların engellenmesinin ve Ermenilerin bölgeden kovulmaya çalışıldığı iddialarının tamamen yanlış olduğuna dikkat çekildi. Fransa'ya kışkırtıcı beyanlara son verme çağrısı yapıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Karabağ