Fransa'da okula saldırı: Bir öğretmen hayatını kaybetti

Fransa
Fransa'da okula saldırı: Bir öğretmen hayatını kaybetti
Fotoğraf: Reuters

Fransa'da bir okulda meydana gelen bıçaklama olayında bir öğretmen hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

Olay kuzeydeki Arras kentinde bulunan Gambetta Lisesi'nde meydana geldi ve yerel yetkililer saldırganın tutuklandığını yakalandığını bildirdi.

Polis, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, saldırganın saldırı sırasında tekbir getirdiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, 20 yaşındaki Çeçen saldırganın Fransa'nın şüpheli radikallere yönelik terör izleme listesinde olduğunu söyledi. Saldırgan, kardeşiyle birlikte yakalandı.

Saldırıda hayatını kaybeden Fransızca öğretmeni olduğu, bir beden eğitimi öğretmeninin de bıçaklanarak yaralandığı belirtildi.

Saldırıda okuldaki öğrenciler zarar görmedi.

Bir öğrenci, yerel bir gazeteye, "Kantine gitmek için sınıftan çıkıyorduk ki iki bıçaklı adamın, üzerinde kan olan öğretmene saldırdığını gördük. Öğretmen, onu sakinleştirmeye ve bizi korumaya çalıştı. Bize gitmemizi söyledi ama biz pek anlamadık, bu yüzden biz kaçtık ve diğerleri de yukarı çıktı" dedi.

Yerel La Voix du Nord gazetesi, öldürülen öğretmenin 50’li yaşlarındaki Dominique Bernard olduğunu bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün okulu ziyaret edecek. Bölgedeki diğer tüm okullar da en süt düzeyde alarma geçirildi. Yayınlanamayacak kadar dehşet verici fotoğraflarda bir adamın kan gölü içinde yattığı görülüyor.

Sosyal medyada dolaşan ve lisenin pencerelerinden çekilen bir videoda, bıçaklı saldırganın okulun otoparkındaki insanlara yaklaştığı görülüyor. 

Kurbanları saldırganı ellerindeki bir sandalyeyle uzak tutmaya çalışıyor, ancak içlerinden biri düşüyor ve saldırgan tarafından tekmeleniyor.

Saldırı, öğleye doğru saat 11.00 sularında yapıldı. 

Gérald Darmanin, okulda polisin operasyonunun yaptığını ve operasyonda failin duyurdu.

Soruşturma ulusal terörle mücadele savcılığına sevk edildi.

Saldırganın yirmili yaşlarda olduğu ve Arras'taki bu devlet okulunun eski bir öğrencisi olduğu düşünülüyor. Tutuklanan kardeşi okulun eski öğrencilerinden biri!

 

 

Kaynak: Ajans Bizim

Fransa