Kar yağmayınca kayak merkezi kapatıldı!

Fransa hava durumu
Kar yağmayınca kayak merkezi kapatıldı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Fransa'nın Seythenex kentindeki La Sambuy kayak merkezi, kar yağmadığı gerekçesiyle işletmeye kapatıldı, telesiyejler de sökülecek. 

CNN'in haberine göre, karar, tesisi işleten kasabanın belediye meclisi tarafından, küresel ısınmanın bir sonucu olarak kayak sezonunun daralması nedeniyle alındı. Belediye Başkanı Jacques Dalex, yaptığı açıklamada tesisi işletmenin artık kârlı olmadığını söyledi.  

Dalex, geçen kış sadece dört hafta kar yağdığını belirterek, "O zaman bile fazla kar yağmadı" dedi. 

Kar yağmayınca kayak merkezi kapatıldı! - Resim : 1

Haber, La Sambuy tarafından web sitesinde yapılan bir duyuru ile doğrulandı. Tesis, Fransız Alpleri'nde Mont Blanc yakınlarında yer alıyor. 

Duyuruda "İstasyon, belediye meclisinin 14 Haziran tarihli kararını takiben 10/09 Pazar günü kalıcı olarak kapatılmıştır. 2023'ün bu son yaz sezonu ve yanınızda geçirdiğimiz tüm bu harika yıllar için hepinize teşekkür ederiz. Yakında görüşmek dileğiyle" deniliyor. 

Kayak merkezi yıllık tahmini 530.000 dolar zararla faaliyet gösteriyordu. Üç telesiyejin işletme maliyeti yaklaşık 85,388 dolar. Artık telesiyejler de sökülecek.

Tesis, yürüyüş ve diğer açık hava etkinlikleri için bir destinasyon olmaya devam edecek. Popüler yaz aktiviteleri arasında kaya tırmanışı, mağara dalışı, yürüyüş, yamaç paraşütü ve bisiklet parkurlarına binmek yer alıyor.

Kaynak: Ajans Bizim

Fransa kar kayak merkezi