Fransa senatosundan rezil adım

Azerbaycan Fransa
Fransa senatosundan rezil adım

Fransız senatosu, Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarında kurulan sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınması yönünde hükümete çağrı yapan kararı kabul etti. Hukuka aykırı bu adıma ilk tepki Fransa'nın kendisinden geldi. 

Fransa Dışişleri Bakan Yardımcısı Jan Batist Lemuan, Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığının tek yanlı tanınmasının hiçbir tarafın yararına olmadığını söyledi. Jan Batist Lemuan, "Bu ne Fransa'nın, ne Ermenistan'ın ne de diğer Minsk grubu eş başkanlarının benimsediği bir politikadır" dedi.

Kararın bağlayıcı niteliği yok. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da hafta başında yaptığı açıklamada, "Karabağ uluslararası hukuka ve BM kararlarına göre Azerbaycan'a aittir" demişti.

"BİZİM İÇİN BİR KAĞIT PARÇASINDAN FARKI YOK"

Fransa senatosunun skandal kararına Azerbaycan'dan da tepki geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev Fransız senatosunun kararını "provokatif" olarak nitelendirdi.

Hacıyev, "Bizim için bir kağıt parçasından farkı yok" ifadelerini kullandı. Fransa'nın arabulucu rolüne atıfta bulunan hacıyev, "tarafsız ve adil olması gereken arabulucu Fransa'nın Ermeni yanlısı tavrı barışın ve uluslararası hukukun önünde büyük bir engel olmuştur" dedi.

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SERT TEPKİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Fransız senatosunun yanlı kararlar almak yerine bölgeye barış, istikrar ve ilerlemeye hizmet eden faaliyetlerde bulunması hem Fransa'nın çıkarına olur hem de bölgede sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlar

Kaynak: Haber Global TV

Fransa