Paris'te kamyonet kalabalığa daldı! 1 ölü, 1 yaralı

Fransa
Paris'te kamyonet kalabalığa daldı! 1 ölü, 1 yaralı

Fransa'nın basketi Paris'te evsiz bir adam belediyeye ait kamyoneti çalarak kalabalığın arasına daldı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan La Defense’ta evsiz bir adam, Nanterre Belediye Binasından çaldığı kamyonetle kalabalığın arasına daldı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de ağır yaralandı. Polis tarafından yapılan açıklamada, adamın saldırının ardından olay yerinden koşarak kaçtığı ve bir demiryolu hattına atlayarak intihar etmeye çalıştığı sırada yakalandığı ifade edildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, olayın şimdilik terör eylemi olarak nitelendirilmediği belirtildi.

2016'DA DA BİR KAMYONET KALABALIĞA DALMIŞTI

Fransa, güneydeki Nice kentinde düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına yönelik terör saldırısıyla sarsıldı. Meşhur Promenade des Anglais Caddesi'nde kutlamalar sürerken, yerel saatle 23.00 sularında bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Kamyonun sürücüsünün daha sonra aracından inerek elinde silahla rastgele ateş açtığı öne sürülmüştü.

Dehşet anları esnasında, kalabalığın arasında bulunan çok sayıda insanın canını kurtarmak için denize atladığı belirtildi.

Sürücü vurularak öldürülürken, aracın içinde çok sayıda silah ve bomba bulunduğu öne sürüldü.

Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu.

KAMYONDA TUNUS ASILLI BİR FRANSIZ VATANDAŞINA AİT KİMLİK ÇIKTI

Yerel Nice Matin gazetesi ise polisin etkisiz hale getirdiği saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğunu yazdı. Gazete, saldırganın Nice kentinde yaşadığını belirtti.

AFP haber ajansı, ölü sayısının 84 olduğunu duyurmuştu. Korkunç olayda 18’inin durumu kritik 50 kişinin yaralandığını bildirildi. 

Kaynak: İHA

Fransa Paris Fransa haberleri