Macron'a tokat atan genç hapisten çıktı: Pişman değilim!

Emmanuel Macron
Macron'a tokat atan genç hapisten çıktı: Pişman değilim!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a 8 Haziran Salı günü Tain-l'Hermitage kentini ziyareti sırasında tokat atarak gündem yaratan saldırgan Damien Tarel cezaevinden çıktı. Tarel, Macron'a saldırısından dolayı 'herhangi bir pişmanlık duymadığını, şu an olsa yine aynısını yapacağını' söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Drome bölgesinde selamladığı kalabalıktan bir kişi tarafından tokatlanmıştı. Tokat atan kişinin, Avrupa Tarihi Dövüş Sanatları ustası olduğu ortaya çıkmış, bu arada görüntülerde Macron'a tokatlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin, eyleme geçmeden önce "Montjoie Saint-Denis" ve "Kahrolsun Macronculuk" dediği duyulmuştu. 

"Montjoie Saint-Denis" 11'inci veya 12'nci yüzyıllarda Fransız krallarının savaşlarda kullandığı nara olarak biliniyor. Fransız basınında bu tabirin aşırı sağcılar ve özellikle "kralcı" yanlıları tarafından kullanıldığı belirtiliyor.

4 AY HAPİS CEZASI ALDI

Saldırgan hakkında dava açılmış, Savcı Alex Perrin, 28 yaşındaki Tarel’in kamu görevi almasına ve oy kullanmasına kati yasak getirilmesini, silah sahibi olmasının da 5 yıllığına yasaklanmasını talep etmişti. Cezasının 4 ayını geçirmek üzere cezaevine gönderilen Tarel cezaevinden çıktı.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Tarel, ülke liderine saldırısından dolayı ‘herhangi bir pişmanlık duymadığını, zamanda geri gidebilse aynısını yapacağını' söyledi. 

Yaptığı açıklamada pek çok destek mesaj aldığını söyleyen genç, şimdi de koronavirüs aşısına karşı düzenlenen gösterilere katılacağını aktardı. Bazı mesleklere aşının zorunlu hale getirilmesini sağlayan sağlı kartı uygulamasına karşı düzenlenen protestolara katılma niyetinde olduğunu söyleyen Tarel kendisini ‘anarşist' olarak tanıtsa da Le Parisien gazetesinin kaynakları onun için ‘hayal dünyasında yaşayan kaybolmuş biri' ifadelerini kullanmıştı. 

 

"ALT TARAFI BİR KÜÇÜK FİSKE"

Hapishaneden çıktıktan sonra yaptığı açıklamada ‘fiziksel şiddeti tasvip etmediğini ancak alt tarafı küçük bir fiske vurduğunu' söyleyen Tarel "Macron'un gayet güzel bir şekilde iyileştiğine inanıyorum. O gün Cumhurbaşkanı Emmanuel Maron'a meydan okumaya geldim, demokrasinin her beş yılda bir halkı nihayetinde temsil bile etmeyen temsilcilere oy vermek olduğuna inanmıyorum." ifadelerini kullandı. 

HİTLER YANLISI OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Fransız basını, saldırının ardından Tarel’in arkadaşının evinde yapılan aramalarda silah ve Adolf Hitler tarafından yazılan "Kavgam" adlı kitabının bulunduğunu paylaşırken, sosyal medya hesapları Tarel’in Uzak Doğu kılıç kullanma sanatı olan "kendo" yaptığı ve Avrupa Tarihi Dövüş Sanatları (HEMA) ustası olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Haber Global TV

Fransa Emmanuel Macron Tokat Macron tokat