Fransa askeri Irak'ta vurularak öldürüldü

Fransa Irak
Fransa askeri Irak'ta vurularak öldürüldü

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Irak'ta özel kuvvetler bünyesinde görevli bir askerin operasyon sırasında vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Fransa, Irak'taki özel kuvvetlerde görevli olan bir askerinin operasyon sırasında hayatını kaybettiğini, dört askerinin ise yaralandığını açıkladı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, 10 numaralı paraşütçü birliğine bağlı Nicolas Mazier'nin Iraklı bir askeri birliğe destek amacıyla katıldığı operasyonda vurularak öldürüldüğü kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un olaydan derin üzüntü duyduğu ve Mazier'nin ailesi ile yakınlarının yanı sıra silah arkadaşlarına başsağlığı dileklerini ilettiği, Irak'ta görev yapan Fransız askerlerinin cesaretini takdir ettiği ve Fransa'nın Irak'la birlikte terörle mücadeledeki kararlılığını devam ettireceğini vurguladığına yer verildi.

IRAK'TA 2 HAFTADA 3 FRANSA ASKERİ ÖLDÜ

 

Fransa Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da operasyonun 'terörist bir grubun Irak ordusuna başkent Bağdat'a yaklaşık 100 kilometre mesafedeki bölgede saldırı düzenlemesi üzerine gerçekleştiği' bilgisi paylaşıldı. Açıklamada operasyonda dört Fransız askerinin de yaralandığı, yaralı askerlerin ivedilikle başkent Bağdat'taki Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Son iki haftada üç Fransa askeri Irak'ta ölmüştü. 

Kaynak: AA

Fransa Irak Elysee Sarayı