Filistinli oyuncu Maisa Abd el-Hadi, İsrail polisi tarafından gözaltına alındı

Hamas İsrail Filistin Dünya haberleri
Filistinli oyuncu Maisa Abd el-Hadi, İsrail polisi tarafından gözaltına alındı

İsrail vatandaşı Filistinli oyuncu Maisa Abd el-Hadi, Hamas'a destek verdiği iddiasıyla İsrail polisi tarafından gözaltına aldı.

Ünlü oyuncu Maisa Abd el-Hadi, gözaltına alındı. 

İsrail polisinden konuya dair yapılan yazılı açıklamada, adı verilmeden Nasıra'da bir oyuncu ve sosyal medya fenomeninin "yasaklı örgütü öven ve nefret içerikli" paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada Arap toplumunu etkileyen bir konuma sahip söz konusu kişinin gözaltı süresinin uzatılması talebiyle Nasıra'daki mahkemeye başvurulacağı aktarıldı.

İsrail medyasında söz konusu kişinin Maisa Abd el-Hadi olduğu ve sosyal medyada "Hamas'a destek veren" paylaşımlarından ötürü gözaltına alındığı ifade edildi.

İsrail vatandaşı Filistinli oyuncu Maisa Abd el-Hadi, Gazze Şeridi sınırında "Hamas'a bağlı güçlerin bir buldozerle İsrail'in güvenlik duvarını aştığı" görüntüyü İngilizce "Hadi gidelim, Berlin tarzı" ifadeleriyle paylaşmıştı.

İsrail güçleri, 17 Ekim'de de Nasıra'da Filistinli şarkıcı Dellal Ebu Amine'yi sosyal medyada "Filistin'i desteklediği ve İsrail karşıtı paylaşımlar yaptığı" gerekçesiyle gözaltına almıştı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın saldırı başlattığı 7 Ekim'den sonra İsrail güçleri, İsrail'de yaşayan Filistinlileri "İsrail karşıtı paylaşımları" nedeniyle gözaltına almaya başlamıştı.

 

Kaynak: AA

İsrail Hamas filistin gazze Aksa Tufanı Kassam Tugayları