FBI müfettişleri Trump'a ateş eden saldırgan hakkında yeni ipuçları verdi

AJANS BİZİM
donald trump ABD
FBI müfettişleri Trump'a ateş eden saldırgan hakkında yeni ipuçları verdi

FBI müfettişleri, Donald Trump'a yönelik suikast girişiminden 24 saat sonra kimliği Thomas Matthew Crooks olarak belirlenen saldırgan hakkında yeni ipuçları verdi, ancak saldırganın amacı hâlâ bilinmiyor.

ABD federal polisi, dün öğleden sonra saldırının failinin tek başına hareket ettiğini belirtti.
Müfettişler şu an için herhangi bir ideolojik bağlantı "tespit edemediklerini", ancak "potansiyel bir iç terör eylemi" olasılığını değerlendirdiklerini belirttiler.

FBI ayrıca, kullanılan silahın saldırganın "babası tarafından satın alındığını" tespit etti, ancak silahı ona verip vermediğini ya da bilgisi dışında alıp almadığını belirleyemedi.

Thomas Crooks'un babası, CNN'e yaptığı açıklamada, oğlu hakkında konuşmadan önce "ne olmuş olabileceğini anlamaya çalıştığını" söyledi.

Thomas Matthew Crooks hakkında da yeni bilgiler gün ışığına çıktı. Pensilvanyalı 20 yaşındaki genç, eski bir sınıf arkadaşı tarafından "sessiz, yalnız ve çekingen" bir genç olarak nitelendirildi.

Thomas Crooks ile aynı liseye giden Jason Kohler, Crooks'u basına düzenli olarak tacize uğrayan biri olarak anlattı: "Sessiz biriydi ama sürekli tacize uğrardı. Sık sık tacize uğrardı. Ona göre, sataşmalar giyim tarzına, özellikle de av kıyafetlerine yönelikti.”

New York Times'a göre, Thomas Crooks "orta sınıf, hatta belki de üst orta sınıf" bir mahallede büyümüş. Gazeteye göre genç adam bir huzurevinde çalışıyordu ve huzurevi yetkilileri cinayet girişimine karışmış olmasından duydukları şaşkınlığı dile getirdiler.

AKIL SAĞLIĞI SORUNU YOK

Butler'da Cumhuriyetçi Başkan adayının kampanya mitingine bakan bir barakanın çatısından ateş eden Thomas Crooks, Donald Trump'ı kulağından vurmuş ve bir izleyiciyi öldürmüştü.

Ancak Crooks, daha sonra, Gizli Servis keskin nişancıları tarafından vurularak öldürüldü.

Soruşturmadan sorumlu Pennsylvania FBI ajanı Kevin Rojek, basına yaptığı açıklamada, "etkisiz hale getirildikten" sonra, müfettişlerin aracında patlayıcı uzmanları tarafından incelenen ve halihazırda analiz edilmekte olan "şüpheli bir cihaz" bulduklarını söyledi. Polis, Crooks’un cep telefonundan da veri almaya çalışıyor

Kevin Rojek, Crooks’un akıl sağlığı sorunları olduğuna ilişkin herhangi bir kanıt bulunmadığını belirtti. Pentagon sözcüsü Pat Ryder'a göre, Crooks’un askerî geçmişi de yok.