Evden çalışma döneminde Zoom skandalı bitmiyor! Kongre toplantısında baş aşağı kaldı

ABD
Evden çalışma döneminde Zoom skandalı bitmiyor! Kongre toplantısında baş aşağı kaldı

ABD'de avukat Rod Ponton, online davaya evinden katılmış, ekranında kedi filtresi açık kalınca hakimi kedi olmadığına inandırmaya uğraşmıştı. Bu kez ABD Kongresi'ndeki oturuma bağlanan Cumhuriyetçi Tom Emmer'ın baş aşağı görüntüsü olay oldu

Dünya genelinde etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle çoğu sektörde evden çalışmaya geçilirken, online görüşmelerde yaşanan kazalar gündem oluyor.

ABD Kongresi'nin Cumhuriyetçi üyelerinden Tom Emmer'ın bir komite toplantısına çevrimiçi olarak bağlandığında baş aşağı duruyor, vücudu ise görünmüyordu. Emmer'ın yeni tip koronavirüs nedeniyle küçük işletmelere yardım yapılmasıyla ilgili hararetli bir şekilde konuşmaya başlamasının ardından diğerleri kendilerine hakim olamayıp gülmeye başladı.

Toplantıyı yöneten Maxine Waters "Bay Emmer, konuşmanızı bölüyorum ama iyi misiniz?" diye sordu. Emmer bir sorun olmadığını söyleyince diğer katılımcılar kahkahaya boğuldu. Ardından içlerinden biri "Baş aşağı duruyorsun" diyerek Emmer'ı uyarmaya çalıştı. Emmer da "Nasıl düzelteceğimi bilmiyorum" yanıtı verdi.

Kongre üyelerinden biri "Baş aşağı durmanız bir metafor mu?" diye sordu, bir diğeri de dün Zoom toplantısında 'kediye dönüşen' avukatın "Ben kedi değilim" demesini hatırlatarak "En azından kedi değilsin" ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Waters, Emmer'ın görüntüsünü düzeltmesi için birinden yardım istedi. Emmer yardım sonrası uygulama ayarlarını düzeltip görüntüsünü düzeltmeyi başardı. Yaşadığı bu ilginç anların ardından Twitter hesabında yaptığı paylaşımda da "Ben kedi değilim" dedi.

 

AVUKATIN 'KEDİ FİLTRESİ' HERKESİ GÜLDÜRMÜŞTÜ

ABD'nin Texas eyaletinde bulunan Brewster County'deki bir mahkemenin Zoom uygulaması üzerinden düzenlenen çevrimiçi duruşmasında avukatlardan Rod Ponton yanlışlıkla filtre kullandığı için mavi gözlü bir kedi olarak göründü. Ponton'un konuştukça kedinin ağzını oynatması ve gözlerini kırpmasıyla gülümseten anlar yaşandı. Hakim Roy B. Ferguson, zor anlar yaşayan avukat Ponton'a uygulama ayarlarını değiştirmesi için yardımcı olmaya çalışarak, "Sayın Ponton, video ayarlarında bir filtrenin açık olduğuna inanıyorum" dedi.

"Sizi duyabiliyorum" diyen hakim Ferguson'a yanıt veren avukat Ponton, "Beni duyabiliyor musunuz? Buradayım, kedi değilim" diyerek asistanının durumu düzeltmek için uğraştığını belirtti.

Daha sonra yardım alarak filtreyi kaldırmayı başaran avukat, "Zoom aracılığıyla duruşmaya katılmak için sekreterimin bilgisayarından giriş yaptım ve herkes hazır olduğunda hakim dava için aramayı başlattı ve herkesin yüzünün Zoom'da görünmesi gerekiyordu. Benimki dışında herkesin yüzü görünüyordu, benimki ise bir kediydi" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV