Esper'den sonra Pelosi de Afganistan'a gitti!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Afganistan'ın başkenti Kabil'e dün sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve beraberindeki üst düzey Kongre üyeleri de dün Afganistan'a gitti

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve beraberindeki heyet, dün başkent Kabil'deki ABD birliklerini ziyaret etti. Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Siddik Siddiki yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Kabil'e giden ABD Savunma Bakanı Esper'in Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Taliban ile barış görüşmelerinin ana gündem maddesi olduğu bildirilmişti.

Nancy Pelosi'nin ofisi tarafından ziyaret bitiminin ardından yapılan açıklamada, Pelosi'nin dün yaptığı Ürdün ziyaretinin ardından Afganistan'a gittiği belirtildi.   Açıklamada, Pelosi'nin Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve Afganistan ziyaretinde olan bir diğer isim ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile görüştüğü bilgisi de yer aldı.

Afganistan'da NATO bünyesinde görev yapan 14 bin ABD askeri bulunuyor.

Afganistan'ın tekrar terör yuvasına dönmesini istemediklerini dile getiren Pelosi, bu nedenle ülkede yaşanan her gelişmeyi yakından izlediklerinin altını çizdi.

Pelosi, "Bizler, Afganların ev sahipliğinde barışın tesisini, güvenliğin sağlanmasını, ülke ekonomisinin kalkınmasını ve Afgan halkının huzur içerisinde yaşamasını istiyoruz." dedi.

Mark Esper Afganistan Nancy Pelosi