Beşar Esad'ın paralı askerleri Rusya saflarında savaşmak için Ermenistan üzerinden Ukrayna'ya sevk edildi

Rusya Ukrayna Savaşı Rusya Ukrayna

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının 9. gününe girildi. Saldırılar tüm hızıyla sürerken Ukrayna da topraklarını savunmaya devam ediyor. Ukrayna'da çıkmaza saplanmak üzere olan Rusya, çareyi paralı askerlerden yardım almakta buldu. Esad'ın paralı askerleri Ermenistan üzerinden Ukrayna'ya sevk edildi.

Rusya, ordusunun neredeyse tamamını Ukrayna'ya sürse de sahada hızlı zafer kazanamadı. Dünyanın en güçlü ordularından biri olarak tanıtılan Rus Silahlı Kuvvetleri katbekat zayıf Ukrayna ordusu karşısında bocalıyor, ilerleyemiyor. Çıkmaza sürüklenen Rus ordusu devreye yabancı askerleri soktu.

Haber Global'in edindiği istihbari bilgiye göre Rusya, Ukrayna'da savaştırmak için Suriye'den paralı askerler getirdi. 

Elde edilen bilgiye göre Beşar Esad tarafından Rusya'ya gönderilen paralı askerlerin Ukrayna'ya gidiş güzergahı da belli oldu.

İŞTE GİDİŞ GÜZERGAHI

Suriye'den yola çıkan paralı askerler Ermenistan'a götürülüyor. Ermenistan'daki Erebuni Hava Üssü'nde toplanan bu askerler Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya Cumhuriyeti'ndeki Mozdok şehrine getirildikten sonra Rus ekiple birlikte Ukrayna'ya gönderiliyor. 

Beşar Esad'ın paralı askerleri Rusya saflarında savaşmak için Ermenistan üzerinden Ukrayna'ya sevk edildi - Resim : 1

Rusya'nın Beşar Esad'ın Ermenistan üzerinden gönderdiği bu paralı askerlerle Ukrayna'da tıpkı Suriye'deki gibi istikrarsızlık yaratmayı hedeflediği belirtiliyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı