Ermenistan provokasyonları artırdı: Yasa dışı Ermeni güçleri mevzi kazmaya çalışıyor

Azerbaycan

Ermenistan, Azerbaycan'a yönelik provokasyonlarını artırdı. Karabağ'daki yasa dışı Ermeni güçleri, siper kazma girişiminde bulunuyor, Azerbaycan topraklarına taciz ateşi açılıyor. Provokasyonlar devam ederken ABD ve Ermenistan ortak tatbikatı başlayacak.

Karabağ savaşında hezimete uğrayan Ermenistan, Azerbaycan topraklarında provokasyonlarını sürdürüyor. Karabağ'daki yasa dışı Ermeni güçler mevzi kazma ve istihkam kabiliyetlerini artırdı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'na göre, bir haftadır Hocavend, Fuzuli, Ağdam, Kelbecer, Laçın ve Hocalı bölgelerindeki Azerbaycan mevzileri karşısına siper kazma girişimlerinde bulunuyor.

Azerbaycan ordusu yasa dışı hareketliliğin farkında. Ermeni güçlerinin tüm girişimleri Azerbaycan'ın müdahalesi ile engellendi. Açılan taciz ateşlerine de misliyle karşılık veriyor.

Ermeni güçlerinin provokasyonları devam ederken, Ermenistan, ABD ile ortak tatbikata başlıyor. ABD'ye göre Ermenistan topraklarındaki tatbikatın amacı barış misyonu faaliyetlerine hazırlık yapmak. Ermenistan ordusu tatbikat bahanesi ile son günlerde Azerbaycan sınırına askeri araç ve zırhlı birlikler sevk ediyor.

Bunun üzerine Azerbaycan ordusu da sınırdaki mevcudiyetini güçlendirdi. Sırtını ABD'ye yaslayan Ermenistan'a bir destek de Azerbaycan karşıtı politikaları ile bilinen İran'dan geldi. Tahran yönetimi Azerbaycan'ı açıkça tehdit etti. Ermenistan'a saldırı olursa, Erivan'a destek verileceğini belirtti. Açıklamanın ardından İran'a ait askeri birliklerin Nahçıvan yakınındaki Azerbaycan sınırına konuşlandırıldığı ortaya çıktı. Yani İran, en büyük düşmanı olarak gördüğü ABD ile aynı safta yer aldı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, konuyla ilgili İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefonda görüştü. Reisi, Paşinyan'a sorunların diyalogla çözümü konusunda yardıma hazır olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

İran Azerbaycan Ermenistan ABD