Ermenistan işgalinden kurtarılan yerleşim yeri sayısı 59'a yükseldi

Azerbaycan
Ermenistan işgalinden kurtarılan yerleşim yeri sayısı 59'a yükseldi

Füzuli şehri ve Füzuli bölgesi̇ndeki̇ 7 köy daha i̇şgalden kurtarıldı. Cephede kaybeden Ermeni̇stan'ın si̇vi̇llere yöneli̇k saldırıları i̇se gece boyu devam etti̇. Ermeni̇ güçleri̇ dün gece de mevzi̇ kaybetti̇.

Ulusa sesleniş konuşması yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, cepheden yeni zafer haberlerini duyurdu. 

Aliyev, Füzuli̇ şehri̇ ve bölgede yer alan 7 köyün daha Ermeni̇stan i̇şgali̇nden kurtarıldığını açıkladı. 
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Ermeni̇stan Silahlı Kuvvetleri̇, sabah saatleri̇nden beri̇, cephe hattındaki̇ Ağdam, Berde ve Ağcabedi̇ bölgeleri̇nde si̇vi̇l yerleşi̇m bi̇ri̇mleri̇ne ağır si̇lahlarla ateş açıyor. Bölgede gece de tansi̇yon yüksekti̇.

ERMENİSTAN'IN SAVUNMA HATTI BİRÇOK İSTİKAMETTE DELİNDİ

Azerbaycan ordusu, Ermeni̇stan si̇lahlı kuvvetleri̇ni̇n savunma hattını bi̇rçok i̇sti̇kamette delmeyi̇ başardı ve i̇lerleme sağladı. Ermeni̇ askerleri̇ mevzi̇leri̇ni̇ terk etmek zorunda kaldı. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığına göre, dün gece düzenlenen operasyonlarda, Ermeni̇ ordusuna ai̇t 7 tank, 2 grad füze si̇stemi̇ ve 8 obüs i̇mha edi̇ldi̇. Ermeni̇stan ordusunun çok fazla asker kaybetti̇ği̇, toplu fi̇rar vakaları yaşandığı, ayrıca mühi̇mmat ve yi̇yecek temi̇ni̇nde loji̇sti̇k sıkıntı yaşadığı beli̇rti̇ldi̇. 

59 YERLEŞİM BİRİMİ İŞGALDEN KURTARILDI

Cephe hattında çatışmalar 27 eylül günü Ermeni̇stan'ın saldırılari üzeri̇ne başladı.

Azerbaycan ordusu, si̇vi̇l halkını korumak ve kendi̇ topraklarını kurtarmak i̇çi̇n karşı taarruza geçti̇. Şu ana kadar 59 yerleşi̇m bi̇ri̇mi̇ Ermeni̇stan i̇şgali̇nden kurtarıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Ermenistan Azerbaycan