Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Gence'deki son durumu Haber Global'e anlattı

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan ordusunun Gence'ye yaptığı saldırıdaki son durumu aktararak "Bunlar Ermenistan'ın başarısızlığının göstergesi. Onlar sivil günahsız insanlara saldırıyor. Bu savaş suçudur." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğunu söyledi.  Hacıyev "Ama bu son harp olmayabilir. Mingeçevir de Ermenistan'ın hedeflerinden biri. Çünkü sanayi şehri. Bütün bunlar Ermenistan'ın zihniyeti gösteriyor. Ermenistan terör devletidir. Hocalı'dan bu güne gelen  Azerbaycan'a yönelik yürüttüğü bir katliam siyasetinin göstergesidir." diye konuştu.

Barış anlaşmasının ardından saldırılar olduğunu belirten Hacıyev defin işlerimleri yapıldığı sırada Ermenistan'ın saldırdığına vurgu yaptı. Hacıyev "Bunu yalnızca Ermenistan yapabilirdi. Sivillere yönelik saldırılar devam ediyor. Bunlar Ermenistan'ın başarısızlığının göstergesi. Onlar sivil günahsız insanlara saldırıyor. Bu savaş suçudur. Bu suç Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a ve Güvenklik Bakanı'na düşüyor. Bunu soykırım aklı olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

Gence