Ermenistan'ın döşediği mayınların patlaması sonucu 1 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti

Azerbaycan
Ermenistan'ın döşediği mayınların patlaması sonucu 1 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti

Azerbaycan'ın Füzuli şehrinde mayına basan 1 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. 1 Azerbaycan vatandaşı ise mayının patlaması sonucu bacağını kaybetti.

Bugün gerçekleşen olayda Füzuli sakinleri Nuru Nuriyev ve Elnur Haşimov, kontrol noktalarının dışında bulunan yollardan Aşağı Abdurahmanlı köyü istikametinde yürürken Ermenistan tarafından mayınlanmış araziye girdi. Anti-personel mayınına basan Nuriyev hayatını kaybederken Haşimov ise mayının patlaması sonucu bacağını kaybetti.  

Azerbaycanlı iki gazeteci mayın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti

Geçtiğimiz ay, Ermenistan'ın Kelbecer'de döşediği mayının patlaması sonucu 2'si gazeteci olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Kelbecer bölgesinde görev yapan Azerbaycanlı gazetecileri taşıyan otobüs, Ermeni güçlerince döşenen mayının üzerinden geçmişti.

Mayının patlaması sonucu, otobüste bulunan Azerbaycan Devlet Haber Ajansında (AZERTAC) muhabir olarak görev yapan Muharrem İbrahimov, Azerbaycan Devlet Televizyonunda (AZTV) kameraman olarak görev yapan Sirac Abışov ve Kelbecer Bölgesi Valiliğinin Susuzluk Köyü Temsilci Yardımcısı Arif Aliyev hayatını kaybetmişti.

Araziler mayınlardan temizleniyor

İkinci Karabağ Savaşı'nın bittiği günden bu yana 3 bin 300 hektar arazi mayınlardan temizlendi. Sadece bu bölgede 8 bin 500 anti-personel mayını, 4 bine yakın tanksavar mayın ve 9 binden fazla patlamamış mühimmat bulundu.

Ermenistan'dan Ağdam, Füzuli ve Zengilan şehirlerinin mayın haritalarının alınması ile temizleme işlemlerinin hızlanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Mayın