Ermenistan gerginliği tırmandırıyor! Ordubad'daki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı

Azerbaycan

Ermenistan bölgedeki gerginliği tırmandırmaya devam ediyor. Nahçıvan yönündeki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı. Ermenistan sınıra askeri yığınak yapmayı da sürdürüyor. Bakü bir kez daha Erivan'ı sert bir dille uyardı.

Ermenistan bölgede gerginliği tırmandırmaya devam ediyor. Bir taraftan sınıra sevkiyat yaparken, diğer taraftan Azerbaycan mevzilerine ateş açıyor.

Ermeni Silahlı Kuvvetleri Birlikleri, Azerbaycan Ordusu'nun Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ordubad ili yönündeki mevzilerini ateş altına aldı. Saldırı yaklaşık 10 dakika sürdü. Azerbaycan askerleri saldırıya hemen karşılık verdi.

Bir provokasyon girişimi de ağdam tarafında yaşandı. Rus Barış Koruma Birliği'nin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında bulunan yasadışı Ermeni silahlı grupları, Azerbaycan Ordusu'nun Ağdam istikametindeki mevzilerinin hemen önünde gece saatlerinde hendekler kazmaya çalıştı, Azerbaycan askerlerinin aldığı tedbirler sonucu çalışmalar durduruldu. Benzer girişim, gündüz saatlerinde bir kez daha yaşandı ama sonuç yine değişmedi.

Bu arada Ermenistan'ın sınıra askeri yığınağı devam ediyor. Son 48 saat içerisinde çok sayıda askeri konvoy Azerbaycan sınır hattına doğru harekete geçti. Ermenistan'da genel seferberlik ilan edildiği de iddialar arasında. Erivan iddiaları yalanlıyor.

Yapılan askeri sevkiyatlar için Azerbaycan'ı bahane ediyor, Bakü yönetiminin de sınıra sevkiyat yaptığını önü sürüyor. Erivan'ın bu iddialarına yanıt gecikmedi.

Bakü bir kez daha sert bir dille "gerginliğin daha fazla tırmandırmaması" uyarısında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, "Bakü'nün stratejisi Azerbaycan'a karşı herhangi askeri eylem ve provokasyonu önlemektir" dedi.

Hacıyev, Azerbaycan Ordusu birliklerinin sonbahar-kış mevsimini hazırlık kapsamında önceden planlanan tatbikatlar yaptığını söyledi.

Hacıyev, "Ermenistan sınıra ordu yığıyor. Karabağ'daki Ermeni askerleri kışlalardan ayrılarak cepheye konuşlandırıldı" diye de ekledi.

 



Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan