Ermenistan'dan arka arkaya provokasyonlar: Ateşkesi bir kez daha ihlal ettiler

Azerbaycan
Ermenistan'dan arka arkaya provokasyonlar: Ateşkesi bir kez daha ihlal ettiler

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Kelbecer'deki Yukarı Ayrım Köyü yakınlarındaki Azerbaycan Ordusu'na ait mevzilere ateş açtı. Azerbaycan Ordusu karşılık verdi.

Ermeni Silahlı Kuvvetleri, saat 14:15 sıralarında Başarkeçar'a bağlı Zerkand Köyü'ndeki mevzilerinden Kelbecer ilçesine bağlı Yukarı Ayrım Köyü istikametindeki Azerbaycan Ordusu mevzilerine ateş aştı. 

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama Azerbaycan Ordusu'nun misilleme ateşi açtığı duyuruldu.

Olayda Azerbaycan Ordusu personelinden ölen ya da yaralanan olmadı.

Ermenistan ateşkesi defalarca ihlal etti

Ermenistan, son günlerde sık sık iki ülke arasındaki ateşkesi ihlal ederek, Azerbaycan Ordusu'na ait mevzilere ateş açıyor. Dün gerçekleşen olayda Nahçıvan'da bir Azerbaycan askeri Ermenilerin açtığı ateş sonucu yaralanmıştı.

Ermenistan’ın son günlerde devamlı olarak Azerbaycan mevzilerine ateş açması üzerine Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yayınlanmış ve “Ermenistan’ın son zamanlarda devamlı olarak Azerbaycan mevzilerine ateş açarak bölgedeki kırılgan barışı bozmaya yönelik girişimlerini şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan bölgede barış, işbirliği ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaya yönelik adımlar atarken, Ermenistan'ın bu şekilde yıkıcı bir yaklaşım sergilemesi kabul edilemez. Bölgedeki durumun bu şekilde gelişmesinden tamamen Ermenistan sorumludur.” denilmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan ateşkes ihlali Ermenistan