Ermenistan Azerbaycanlı gazetecileri hedef aldı

Azerbaycan

Ermenistan'ın cephe hattındaki Terter'e bu sabah düzenlediği saldırıda Azerbaycanlı gazeteciler de hedef alındı. Az TV ekibine ait araç, ateş altında kaldı, sürücü yaralandı.

Azerbaycan devlet televizyonu Az TV'nin ekibi, Terter'de saldırıya uğrayan bölgeye gitti. Hasar görmüş bir evde çekim yaptıkları sırada, Ermenistan ordusu tarafından araçlarına ateş açıldı. Sürücü Namık Gamberov, yüzünden ve karnından yaralandı. 

Araç büyük ahsar gördü. Ekip delik deşik haldeki araca binip olay yerinden uzaklaştı.

Ermenistan, bölgeye 100'den fazla füzeli saldırı gerçekleştirildi. Saldırılarda bir sivil hayatını kaybetti, 6 sivil yaralandı.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine 27 Eylül'de karşı saldırı başlatmıştı. Mevzilerini kaybeden Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine top ve füzelerle saldırısını sürdürmüştü.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 sivil hayatını kaybetmiş, çok sayıda sivil  yaralanmıştı. 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan