Ermenistan'a ait balistik füze sistemleri imha edildi

Azerbaycan
Ermenistan'a ait balistik füze sistemleri imha edildi

Cephe hattında gerilim gece boyu sürdü. Terter, Ağdam ve Ağcabedi bölgeleri bu sabah yeniden topçu ateşine tutuldu. Azerbaycan ordusu saldırıları püskürtüyor. Terter'de Azerbaycanlı bir sivil hayatını kaybetti.

Cephe hattında 10 Ekim günü ilan edilen ateşkes, Ermenistan tarafından bugün de ihlal edildi. Terter, Ağdam ve Ağcabedi bölgelerinde sivil yerleşim birimlerine topçu ateşi açıldı. 

Sadece Terter'e bu sabah 100'den fala topçu füzesi atıldı. Azerbaycanlı bir sivil yaşamını yitirdi, 8 sivil yaralandı. Böylece Ermenistan'ın saldırıları sonucu hayatını kaybeden sivil sayısı 43'e yükseldi, 200'den fazla yaralı var. 

HACIYEV: MUTLAK BİR İKİYÜZLÜLÜK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, sosyal medyadan açıklama yaptı. Terter'deki duruma dikkat çeken Hacıyev, "Ermenistan'ın insani ateşkese bağlı kaldığı iddiası mutlak bir ikiyüzlülük" dedi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, dün gece cephe hattının Ağdere-Ağdam ve Füzuli-Hadrut-Cebrail istikametlerinde gerilim yüksekti. Ermenistan silahlı kuvvetleri Azerbaycan mevzilerine saldırdı. Ama kayıp vererek püskürtüldüler.

FÜZE SİSTEMLERİ İMHA EDİLDİ

Ermenistan ordusu dün gece işgal altındaki Kelbecer bölgesine, birden fazla operasyonel-taktik balistik füze kompleksi konuşlandırdı. Daha önce Gence ve Mingeçevir'i hedef alan füze saldırıları bu tür komplekslerle düzenlenmişti. Azerbaycan ordusu sivil halkı korumak adına derhal karşı operasyon başlattı.

Ermenistan'ın ateşlemeye hazır duruma getirdiği füze sistemleri imha edildi.

37 YERLEŞİM YERİ İŞGALDEN KURTARILDI

Şu ana kadar Ermenistan'ın saldırıları sonucu yaklaşık bin beş yüz ev kullanılamaz hale geldi. 37 okul binası da hasar gördü.

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmalar 27 Eylül günü, Ermenistan'ın saldırısı üzerine başlamıştı. Azerbaycan ordusu bir kent ve iki kasaba dahil 37 yerleşim birimini işgalden kurtardı.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan