Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev: "Ermenistan savaş suçu işliyor"

Azerbaycan

Haber Global'e konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Uluslararası toplum Ermeni saldırılarına sert tepki vermeli" çağrısında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Haber Global Muhabiri Murat Karataş'ın sorularını yanıtladı. 

"ERMENİSTAN'IN NİYETİ BARIŞ DEĞİL"

Hacıyev, Ermenistan'ın Gence saldırısıyla ilgili olarak, "500 bin nüfuslu şehre balistik füzeyle saldırdılar. Moskova'da, insani esaslarla, ateşkese yönelik açıklamalardan sonra, Ermenistan'ın bunu yapması, artık göstermiş oldu ki, Ermenistan'ın asıl niyeti barış değil, Ermenistan savaşı devam ettiriyor" dedi.

Uluslararası topluma çağrıda bulunan Hacıyev, "Uluslararası toplum Ermeni saldırılarına sert tepki vermeli. Biz uluslararası toplum ve AGİT eş başkanlarından sert bir tepki verilmesi beklentisindeyiz. Uluslararası medyada var, kardeş Türkiye medyasında da var ama bunun daha kesin olarak olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"BU BİR SAVAŞ SUÇU"

Hacıyev, "Ateşeler savaş suçunu gördü. Ermenistan yine de inkar siyasetini yürütüyor. Bu saldırı, Ermenistan'ın Başbakanı Paşinyan'ın, Ermenistan'ın güvenlik bakanının emri ile düzenlendi. Bu bir savaş suçudur. Bunu inkara devam ediyor Ermenistan. Askeri ateşeler, büyükelçiler kendi gözleri ile Ermenistan'ın bu suçunu gördüler. Ermenistan kara propaganda yapıyor. Gence'ye yapılan saldırı Ermenistan'ın niyetini bir kere daha açıkça ifşa etti. Onların asıl niyetini bütün dünyaya gösterdi" ifadelerini kullandı.

"ERMENİSTAN'IN SALDIRILARI DEVAM EDİYOR"

Ermenilerin cephe hattında saldırılarının sürdüğünü ifade eden Hacıyev, şunları söyledi:

"Cephede Ermenilerin saldırıları devam ediyor. Sivil vatandaşlarımıza, silahlı kuvvetlerimize ateş açmaya devam ediyor. Saldırılar Ermenistan'ın insani anlaşmalara ne derece yanaştığını da gösteriyor. 

"TÜRKİYE MASADADIR"

Türkiye artık masada, artık müzakerelerde. Türkiye, Azerbaycan ile kardeşlik ilişkileri olan bir ülke. Türkiye, AGİT, Minsk Grubu üyesi ülkedir. Bunlara göre, Türkiye masadadır. 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan