Erdoğan ve Aliyev'den güçlü mesaj: Yaşasın Azerbaycan, yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği

Dünya haberleri Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ortak basın toplantısında konuştu. İki lider, "Yaşasın Azerbaycan, yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği" sözleriyle kardeşlik vurgusu yaptı, bölgesel gelişmeler konusunda önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zengilan Havalimanı'nın da içinde bulunduğu bir dizi tarihi açılışı gerçekleştirdi.

İki lider, açılış programlarının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. İki lider konuşmasında, "Yaşasın Azerbaycan, yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği" sözleriyle kardeşlik vurgusu yaptı. Aliyev, "Türkiye ile kardeşliğimiz daha da güçlenecek" derken, Erdoğan, "Tüm projelerde Azerbaycan'ın yanında olacağız" diye konuştu.

ERDOĞAN: TÜM PROJELERDE AZERBAYCAN'IN YANINDA OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Sayın Cumhurbaşkanı, aziz kardeşim, saygıdeğer bakanlar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Öncelikle can Azerbaycan'ın iki gün önce kutladığı bağımsızlık gününü tekrar tebrik ediyorum. İşgalden kurtarılan kadim Azerbaycan topraklarında bir yıl içinde ikinci havalimanı açılışına katılmak, havalimanını en modern havalimanlarından biri olarak açmak, her ülkenin başarabileceği bir iş değil. AGİT magit buralara gelmiyorlar, çünkü kendi yüz karalarını görecekler, Batı'nın yaptıklarını görecekler. Bunları görmek istemiyorlar. Aslında onlar neler yapıldığını biliyorlar. Bunların tazminini istemek suretiyle bunları köşeye sıkıştırmak lazım. Aliyev kardeşimin riyasetinde bu tahrip olmuş bölgeler yeniden ayağa kalkıyor. Bunları biz şimdi yaşıyoruz, görüyoruz. Duyarak değil, görerek bu ifadeleri kullanıyoruz. Bu tabii İlham Aliyev kardeşim olmak üzere, tüm kadrosu ile el ele vererek attıkları adımlar, çalışmalar. Bu kadar kısa zamanda Azerbaycan adeta küllerinden doğrularak yeniden ayağa kalkıyor. Zengilan Havalimanı, Azerbaycan'ın kahramanlık destanından sonra şimdi de Karabağ'ın kalkınma destanının yazıldığının göstergesidir. Türk şirketlerinin de rol almış olması bizim için iftihar vesilesi. Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarına dönmeleri de bizleri sevindiriyor. Tüm projelerde Azerbaycan'ın yanında olacağız. 

Yolda gelirken değerli kardeşim bazı şeyleri de ifade etti. Burada en önemli şey su. Su konusunda da burada kısa zamanda barajı yaparak, su ile ilgili sorununu da giderecek ve böylece bu tarlalardan, tarımda atılacak adımlardan, burada da çok ciddi netice elde edeceklerini söylediler. Bizim de gördüğümüz, inandığımız şey bu. Saman balyalarının aslında oradaki dizilişi bize neticeyi gösteriyor. Biz de zaten koltuk olarak saman balyaları üzerinde toplantıyı izledik. Artık mayınların yerini bunlar almış vaziyette. 

ZENGEZUR KORİDORU MESAJI

Zengezur Koridoru'na ilişkin bazı çevrelerdeki korku ve endişeler bana göre yersiz. Artık bütün Karabağ'ın adımlarından sonra böyle bir korkuya yer yok. Emin adımlarla Azerbaycan yoluna devam ediyor. Bu yol bölgenin barış, huzur ve istikrarına katkı sağlayacak. Bütün ülkeler için ticaret ve yatırım imkanı sunacaktır. Ermenistan ile müzakerelerinde samimi adımlar atan Azerbaycan nihai hedefin barış ve istikrar olduğunu ortaya koymuştur. Barışın kaybedeni olmaz. 

Yaşasın Azerbaycan, yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği.

Erdoğan ve Aliyev'den güçlü mesaj: Yaşasın Azerbaycan, yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği - Resim : 1
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, Dost Agropark Zengilan Akıllı Tarım Köyü Projesi İlk Etabı açılışına katıldı

ALİYEV: TÜRKİYE İLE KARDEŞLİĞİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in açıklamaları: 

Zorunlu göçmenler evlerine geri dönecek. Batı, Ermenistan'ın Karabağ'ı ne hale getirdiğini görmek istemiyor.

Türkiye ile kardeşliğimiz daha da güçlenecek. Türkiye dünyada önemli bir güç merkezi haline geldi. Şuşa Beyannamesini imzaladık ve Türkiye ile Azerbaycan resmen müttefik oldu. Bu bölgeye ve dünyaya da önemli mesajdır. Türkiye ve Azerbaycan birliği bölge için çok önemli bir faktördür. 2. Karabağ savaşından sonra kardeşliğimiz daha da güçlendi. Aziz kardeşim, bu aziz günde bizimle birlikte olduğunuz için size teşekkür ediyorum. Yaşasın Türkiye Azerbaycan birliği ve kardeşliği. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev Zengilan Havalimanı