Erdoğan: Rusya hafife alınacak ülke değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ile Sırp mevkidaşı Vucic görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında enerji krizi soruldu. Rusya'ya yönelik politikaları üzerinden Batılı ülkeleri eleştiren Erdoğan, "Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Herkes saldırınca elindeki imkanları kullanıyor" dedi.

Balkanlar turundaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüştü.

İki lider görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Ülkeler arasında imzalanan anlaşmaya değinen Erdoğan, "Kimlikle seyahat konusunda imzalanan protokol ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracaktır. İş adamlarımız yapacakları seyahatleri çok daha kolay gerçekleştirecektir. Kimlik ile seyahatin yapılacağı 6'ncı ülke olacak" dedi.

"RUSYA HAFİFE ALINACAK BİR ÜLKE DEĞİL"

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden Batılı ülkeleri eleştirdi. Türkiye'nin başından bu yana denge politikası izlediğini söyleyen Cumhurbaşkanı şunları kaydetti:

"Şu anda Batı'nın takındığı tavrı doğru bulmadığımı söyleyebilirim. Tahrik üzerine kurulu bir politika var. Savaşı tahrik üzerine yürüttüğünüz sürece netice alamazsınız. Bu savaşın kazananı var diyebilir miyiz? Kazananı yok kaybedeni çok. Parasal boyutuna girdiğimiz zaman, biri Ukrayna'ya şu kadar verdim, öbürü şu kadar verdim diyor. Peki nerede bu para? Silahlar gönderildiği söyleniyor, ne kadar hurda varsa Ukrayna'ya gönderiyorlar. Rusya'yı hafife alanlara söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Rusya doğalgazı kesti, fiyatlar yükseldi. Herkes kara kara düşünüyor, kışı nasıl atlatacağız diye. Neden daha önceden düşünmediniz. Stoklar ne durumda diye bunun konuşulması yapılıyor. Burada Rusya herkes ona saldırınca elindeki imkanları kullanacaktır, olay bu kadar basit. Temenni ediyoruz ki bir an önce neticeye varılarak bu işi bitirmek."

"BAYRAKTAR ALABİLECEĞİMİZİ UMUYORUM"

İki ülke arasındaki ticari ilişkilere değinen Vucic "Türk yatırımcıların buraya ilgi gösterdiğini görüyoruz. 10 bin kişi bu yatırımlarla istihdam halinde" dedi.

Vucic, Türkiye ile daha büyük işbirliği olasıklarını ele aldıklarını söyleyerek, "Savunma sanayiinde daha fazla işbirliği gerçekleştirme konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Bayraktar araçlarının alınması konusunda gelecek sene adım atmayı umuyoruz. Sırbistan'ın bunları satın alabileceğini umuyoruz. Bayraktar'la ilgili taleplerimizi ortaya koyacağız" diye konuştu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Sırbistan