Emirates'ten A380 ve B777 uçakları için karar

AJANS BİZİM
Ekonomi haberleri
Emirates'ten A380 ve B777 uçakları için karar

Emirates, 43 adet A380 ve 28 adet Boeing 777'yi daha tamamen yenileyerek, yenileme programını 191 uçağa çıkaracağını açıkladı. Orijinal plan, 120 uçağın güçlendirilmesiydi.

Merkezi Dubai’de bulunan Emirates, halihazırda 22 adet A380 uçağını yeniledi. İlk Boeing 777 de Temmuz 2024'te bir iç yenilemeden geçecek.

Emirates, her bir Boeing 777 uçağının, hizmete girmeden önce yenilenmesinin yaklaşık iki hafta süreceğini duyurdu.

Planlar arasında First Class kabininin yenilenmesi, güncellenmiş 1-2-1 oturma konfigürasyonunda uçakta ilk kez yer alacak yepyeni Business Class koltukları ve en yeni 24 Premium Economy koltuğu bulunuyor.

Premium Economy kabininin eklenmesiyle Emirates Boeing 777, sekiz First Class süiti, 40 Business Class koltuğu ve 260 Economy Class koltuğu olmak üzere dört sınıfta 332 koltuk ile yapılandırılacak.

Emirates'e göre, yeni Premium Economy kabinine yer açmak için 50 Economy koltuğu kaldırılacak.

Emirates filosunun güçlendirilmesi çalışmaları, havayolu şirketinin Mühendislik Merkezinden yönetiliyor ve yürütülüyor. 250'den fazla kişi, halihazırda proje üzerinde çalışıyor ve hem tesiste hem de tesis dışında atölyeler kuran 31 büyük ortak ve tedarikçi tarafından destekleniyor.

Emirates Üst Yöneticisi Sir Tim Clark, "A380'lerimiz ve Boeing 777'lerimizin daha fazlasında son teknoloji kabin ürünlerini tanıtmak için yenileme programına yaptığımız milyarlarca dolarlık yatırımı tamamlayarak, her kabinde sınıfının en iyisi bir ürün paketi ile müşteri deneyimini yükseltme konusundaki kararlılığımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz" dedi.

Clark, "En yeni nesil koltuklarımız, güncellenmiş kabin kaplamaları ve çağdaş bir renk yelpazesiyle donatılmış daha fazla uçağın eklenmesi, daha fazla müşterinin her iki uçak tipinde de premium ürünlerimizi tutarlı bir şekilde deneyimleyebilmesini sağlamada önemli bir adımı işaret ediyor" diye ekledi.

Emirates, son uçak da yenileme programından çıktığında, 8 bin 104 yeni nesil Premium Economy koltuk, 1.894 yenilenmiş First Class süit, 11 bin 182 yükseltilmiş Business Class koltuk ve 21 bin 814 Economy Class koltuğu uçaklara yerleştirmiş olacak.

Ekonomi haberleri...