Elon Musk'tan Jeff Bezos'u kızdıracak hareket! Resmen dalga geçti

Elon Musk'tan Jeff Bezos'u kızdıracak hareket! Resmen dalga geçti

Space X CEO'su Elon Musk, e-ticaret devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos'un havacılık ve uzay şirketi Blue Origin’in geliştirdiği uzay aracının şeklini ti'ye aldı.

Musk, geçen salı günü katıldığı Code Konferansı'nda uzay çalışmaları ve rakiplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Kara Swisher, Blue Origin şirketinin kısa süre önce gerçekleştirdiği uzay yolculuğunda kullandığı roketin internet meme'lerinde küçüklüğü ve 'fallik objeye' benzetilmesini ima ederek Musk'a aracın şekli hakkında ne düşündüğünü sordu.

 

BLUE ORIGIN ROKETİYLE DALGA GEÇTİ

Musk, soruya gülerek verdiği cevapta, "Bence de öyle... Yani potansiyel olarak farklı bir şekil olabilirdi. Bir yörünge altı uzay uçuşu gerçekleştiriyorsanız roketinizin boyu daha kısa olabilir" diye yanıtladı. Musk'ın bu cevabının ardından salondaki tüm katılımcıları kahkahaya boğuldu.

Elon Musk'tan Jeff Bezos'u kızdıracak hareket! Resmen dalga geçti - Resim : 2

 

Konferans sırasında Musk’a Blue Origins'in, NASA'nın SpaceX'e bir nevi torpil geçtiğini gerekçe göstererek uzay ajansına dava açması da soruldu. Milyarder girişimci bu soru karşısında ise "Yörüngeye çıkmak için davalardan daha fazla enerji harcaması gerektiğini düşünüyorum. Avukatlarınız ne kadar iyi olursa olsun, yörüngeye giden yolu dava edemezsiniz.” dedi.

 

Blue Origin, Artemis programı kapsamında Space X'le imzaladığı 2.9 milyar dolarlık Ay'a iniş aracı sözleşmesi dolayısıyla NASA'ya geçen ay federal mahkemede dava açmıştı.

DÜNYANIN EN ZENGİNİ ELON MUSK

Öte yandan, SpaceX ve Tesla CEO'su Musk, Forbes'in gerçek zamanlı dünyanın en zengin kişileri listesine göre 201,7 milyar dolar servet ile Bezos'u geçerek yeniden dünyanın en zengin insanı oldu.

Kaynak: Haber Global TV