Elon Musk Putin'i Clubhouse'a davet etti, Kremlin'in yanıtı çok kısa oldu

Rusya Vladimir Putin
Elon Musk Putin'i Clubhouse'a davet etti, Kremlin'in yanıtı çok kısa oldu

Tesla ve SpaceX'in kurucusu ve CEO'su Elon Musk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Clubhouse'a davet etti, Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov konuya ilişkin "İlginç" açıklamasında bulundu

Tesla ve Space X CEO'su Elon Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşım ile Rusya Devlet Başkanı Putin'i Clubhouse'a davet etti. Kremlin'in resmi hesabını da etiketleyerek, "Clubhouse'da sohbet etmek için bana katılmak ister misiniz?" yazan Musk, ardından Rusça bir paylaşımda daha bulunarak, "Sizinle konuşmak benim için bir onur olur" yazdı. 

2005 yılında cep telefonunun olmadığını söyleyen ve internetteki içeriklere dair endişelerini dile getiren Putin sosyal medya karşıtlığıyla bilinirken, özel hayatına dair bilgiler de oldukça kısıtlı. Ancak Kremlin'den Elon Musk'ın davetine ne yanıt verileceği merak konusu olmuştu, Dimitry Peskov konuya dair açıklamada bulundu.

Peskov, "Çok ilginç. Genel anlamda tabii ki çok ilginç bir teklif, ama öncelikle bunun ne anlama geldiğini, ne önerildiğini anlamamız gerek. Önce araştırmalı, sonra harekete geçmeliyiz. Düşünerek hareket etmek isteriz. Ayrıca Başkan Putin sosyal medya hesaplarını doğrudan kullanmıyor, hesaplarını kendisi yönetmiyor" dedi. 

Analiz firması App Annie'ye göre, Clubhouse 5 milyondan fazla kez indirildi ve San Francisco merkezli şirketin 1.500 kullanıcısı varken 1 milyar dolar olan değeri, kısa süre önce 100 milyon dolar değerine ulaştı.

CLUBHOUSE NEDİR?

Clubhouse, günümüzün popüler sosyal medya uygulamaları Twitter, Facebook ve Instagram'ın arasına katıldı.  2020'de Alpha Exploration Co. yazılım şirketi tarafından geliştirilmiş olan Clubhouse uygulaması sohbet odaları üzerinden kullanıcılarına sesli etkileşim imkanı tanıyor. Sohbet odalarının hepsinin bir konusu bulunuyor. Sohbet odalarının kurucuları aynı zamanda moderatör oluyor. Bir moderatör sohbet odasındaki kullanıcılara konuşma izni veriyor. Konuşmak isteyen kişi izin talebi gönderiyor. Uygulama takma isimler ile kullanmanıza izin vermiyor.

CLUBHOUSE NASIL KULLANILIR?

Şu an için sadece iOS kullanıcılarına sunulan uygulamayı öncelikle cihazınıza indirmeniz gerekiyor.

Kullanıcı adı seçilip SMS yoluyla hesap doğrulaması yapıldıktan sonra Clubhouse, hesabınızı bekleme listesine alıyor.

Bekleme listesine girmeden üyelik işleminizin tamamlanması için ise uygulamaya üye olan bir kullanıcı tarafından davetiye almanız şart. Clubhouse'un Android cihazlar için de geliştirilmekte olduğunu belirtiliyor.

CLUBHOUSE DAVETİYESİ NASIL ALINIR?

- Bireysel davetiye yoluyla,

- Diğer sosyal medya platformları üzerinden,

- Clubhouse üyesi arkadaşlar tarafından davetiye alınıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Elon Musk Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Clubhouse Dimitry Peskov