Elon Musk Mars’a robot gönderiyor
SpaceX'in kurucusu Elon Musk, gelecek yılın sonuna doğru Mars'a insansı robot göndereceğini duyurdu. Kızıl gezegen'e ilk insanlı uçuşların ise en erken 2029 yılında yapılabileceğini söyledi.
Mars'a insanlardan önce robotlar mı gidecek? Dikkat çeken açıklamayı uzay firması SpaceX'in CEO'su Elon Musk yaptı. Sosyal medya platformu X üzerinden, firmanın 23. kuruluş yıldönümünü kutlayan mesajı alıntıladı. Kızıl gezegen Mars'a, sahibi olduğu bir diğer firma Tesla'nın geliştirdiği insansı robot Optimus'un gönderileceğini duyurdu. Tarih içinse gelecek yılın sonunu işaret etti.
Musk, Mars'a ilk insanlı seyahatinse 2029 yılında başlayabileceğini söyledi. Ama 2031 yılının daha gerçekçi bir tahmin olduğunu ifade etti.
SpaceX, Mars uçuşları için bugüne kadarki en güçlü roket olarak tanımlanan Starship'i geliştiriyor. Ancak Starship'in test uçuşlarında henüz tam başarı sağlanamadı.
Musk aynı zamanda ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı olarak görev yapıyor.
Trump'ın ABD'nin uzay projelerine önem verdiği biliniyor. Bu da Musk'ın elini güçlendiren bir etken.