Ekimden beri kapalı! Fransa'da restoranlar açılacak mı?

Fransa Emmanuel Macron koronavirüs
Ekimden beri kapalı! Fransa'da restoranlar açılacak mı?

398 kişinin daha Covid-19 nedeni ile hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybının 103 bin 256'a yükseldiği Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron, salgının kontrol altına alınma derecesine bağlı olarak restoranların mayıs ayı itibarı ile kademeli bir şekilde ve bölgesel bazda yeniden açılacağını duyurdu

Fransa’da koronavirüs salgınında vaka ve can kayıpları artmaya devam ederken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris yakınlarında olan Melun şehrindeki bir okulu ziyareti sırasında Covid-19 salgınına ilişkin açıklama yaptı. Macron, salgının kontrol altına alınma derecesine bağlı olarak ekim ayından bu yana kapalı olan restoranlarının kademeli bir şekilde ve bölgesel bazda yeniden açılacağını ifade etti. Açılışın aşamalı yapılacağını kaydeden Macron, "3 Mayıs aşaması, mayıs ortası aşaması, sanırım haziran başı aşaması ve ardından haziran ortası aşaması olacak" dedi.

MAYIS ORTALARINDA RESTORANLARIN AÇIK ALANLARI AÇILACAK 

Macron, mayıs ayı ortalarında restoranların açık teraslarının ülke çapında yeniden açılmasına izin verileceğini ifade etti. Kapalı mekanların tamamen yeniden açılmasının ülkedeki sağlık durumuna bağlı olacağını belirten Macron, "Virüsün hala çok dolaştığı bölgelerde restoranları mayıs sonu veya haziran ayında yeniden açamayacağımızı düşünüyorum. Dolaşımın çok düştüğü başka yerlerde kademeli bir yaklaşım izleyeceğiz. Restoranlar için kapalı alanlarda yemek yerken enfeksiyon oranlarının daha yüksek olduğunu biliyoruz" dedi.

Ekimden beri kapalı! Fransa'da restoranlar açılacak mı? - Resim : 1

Fransa’da Covid-19 mücadelesi kapsamında vatandaşların evlerinden 10 km fazla uzaklaşma yasağının 3 Mayıs’ta sona ermesi beklenirken, ülke genelinde 19.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı devam edecek. Fransa’da toplam vaka sayısı 5 milyon 498 bin 44’e, toplam can kaybı ise 102 bin 858’e ulaştı.

Fransa'da pazar günleri test merkezlerinin kapalı olması nedeni ile Covid-19 salgınında günlük vaka sayısı 10 binin altına düştü. Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 5 bin 952 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayısının 5 milyon 503 bin 996’a ulaştığı bildirildi. Son 24 saatte 398 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, virüs kaynaklı toplam can kaybının 103 bin 256’a yükseldiği aktarıldı. 

Pfizer/BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşılarının uygulandığı ülkede toplam 19 milyon 988 bin 827 kişi Covid-19’a karşı aşılanırken, bunlardan 14 milyon 297 bin 308’ine tek doz, 5 milyon 691 bin 519’una ise iki doz aşı yapıldı.

Kaynak: İHA

Fransa Macron