Düşen F-35 savaş uçağının pilotunu bahçesinde buldu, 911'i aradı ama inandıramadı!

ABD f-35
Düşen F-35 savaş uçağının pilotunu bahçesinde buldu, 911'i aradı ama inandıramadı!
Fotoğraf: DepoPhotos

ABD’de, Güney Carolina eyaletinin Charleston kentinde bulunan askerî üsten havalanan bir F-35 uçağının kaybolduğu açıklanmış ve uçağın ve pilotun bulunması için sosyal medyadan çevre sakinlerinin yardımı istenmişti.

Charleston'da yaşayan bir kişi, 19 Eylül Pazar günü, acil durum numarası 911'i arayarak bahçesinde "bir pilot bulduğunu" söyledi.

Durum gerçekten garip! Arka bahçesine bir pilotun paraşütle atladığını sakin sakin anlatan bir vatandaş, uçurduğu F-35 jetine ne olduğunu bilmeyen bir pilot ve her şeyi anlamaya çalışan şaşkın bir santral görevlisi...

Ancak acil servi operatörü, belli ki bunun bir şaka olduğunu düşünmüş ve bu çağrıyla ilgilenmemiş!

Adam, daha sonra tekrar telefon ederek, anlattıkları yineliyor: "Evde bir pilot var, evimin bahçesine indiğini sanıyorum. Eve bir ambulans gönderip gönderemeyeceğimizi öğrenmeye çalışıyoruz, lütfen!”

Adam, ikinci bir yanlış anlamayı önlemek için ahizeyi askere uzatıyor; pilot da durumu açıklığa kavuşturuyor: "Hanımefendi, askerî bir uçak düştü. Ben pilotum. Kurtarma çalışmalarına başlamak zorundayız. Uçağın nerede olduğunu bilmiyorum. Bir yere düşmüş gibi görünüyor. Ben kendimi uçaktan fırlattım!”

47 yaşında olduğunu söyleyen pilot, kendisini iyi hissettiğini, sadece sırtının ağrıdığını belirtirken, pilotu bulan vatandaş da pilotun iyi göründüğünü söylüyor.

Pilot, uçakta "bir arıza" gözlemledikten sonra yaklaşık 600 metre yükseklikten paraşütle atladığını açıklıyor. 

Ancak fiyatı 100 milyon dolar civarında olan uçak, bir süre daha yoluna devam ediyor ve sonra bir gölün yakınında düşüyor. 

Yetkililer de, jetin uçmaya devam ettiğini ve arızalı bir transponder nedeniyle uçağın takip edilemediğini belirterek, bu nedenle uçağın bulunması için çevre sakinlerinin yardımını istendiğini bildirdi.

Kaynak: Ajans Bizim

F-35 uçak kayıp uçak ABD F-35B Lightning II