DSÖ'den "Hamas ile gizli anlaşma" iddiasına yanıt

CENEVRE (AA)
dünya sağlık örgütü Dünya haberleri Hamas İsrail
DSÖ'den "Hamas ile gizli anlaşma" iddiasına yanıt

DSÖ, İsrail'in, DSÖ'nün Hamas ile gizli bir anlaşma içinde olduğunu ve İsrailli rehinelerin acılarına sessiz kaldığını iddia etmesinin ardından suçlamaları reddettiğini bildirdi.

İsrail'in, DSÖ'ye yönelik "Hamas ile gizli anlaşma içinde" olduğuna dair iddiaya DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus yanıt verdi. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in, DSÖ'nün Hamas ile "gizli anlaşma" içinde olduğu ve Gazze'deki İsrailli rehinelerin acılarına "göz yumduğu" yönündeki suçlamaları reddettiklerini bildirdi.

X sosyal medya paylaşımından İsrail'in DSÖ'ye yönelik suçlamalarına ilişkin paylaşımda bulanan Ghebreyesus, "DSÖ, İsrail'in, DSÖ'nün Hamas ile 'gizli anlaşma' içinde olduğu ve Gazze'deki (İsrailli) rehinelerin acılarına 'göz yumduğu' yönündeki suçlamaları reddediyor. Bu tür asılsız iddialar zararlıdır ve savunmasız kişilere hizmet etmek için hayatlarını riske atan personelimizi tehlikeye atabilir." ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, bir Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşu olarak DSÖ'nün tarafsız olduğunu, tüm insanların sağlığı için çalıştıklarını vurguladı.