Dr. Anthony Fauci'den peş peşe kritik uyarı: Okullar açılacak, durum çok ciddi!

ABD koronavirüs Joe Biden
Dr. Anthony Fauci'den peş peşe kritik uyarı: Okullar açılacak, durum çok ciddi!

ABD Başkanı Biden'ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, aşı olamayacak kadar küçük çocukları koronavirüsten koruyabilmek için öğretmenlere aşının zorunlu olması gerektiğini söyledi

MSNBC televizyonuna değerlendirmelerde bulunan Fauci, "615 binden fazla kişiyi kaybettik ve sonbaharda okul sezonuna girerken büyük bir dalganın ortasındayız. Durum çok ciddi." dedi.

Aşı zorunluluğu konusundaki yasal düzenlemelerin federal devlet değil, eyalet ve yerel yönetimler tarafından yapılacağını söyleyen Fauci, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin Kovid-19 aşılarına “çok yakında" tam onay vermesinin ardından, yerel yönetimlerin aşı zorunluluklarının yaygınlaşacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

Virüsün aşılanmamış kişilerde mutasyona uğramaya devam edebileceğini belirten Fauci "Virüse değişmeye devam etme şansı verirseniz, daha kötü bir varyant elde edebileceğimiz bir güvenlik açığına yol açarsınız ve bu yalnızca aşılanmamışları değil, aşılananları da etkiler. Çünkü bu varyant, koruma duvarını rahatlıkla aşabilir." dedi.

ÇOCUKLARDA VAKALAR ARTIYOR

ABD’de son bir hafta içinde 94 bin çocuk Kovid-19’a yakalandı. Bu rakam bir önceki haftaya göre yüzde 34’lük bir artışı yansıtıyor.

Amerikan Pediatri Akademisi ise geçtiğimiz hafta ABD’deki yeni vakaların yüzde 15’ini çocukların oluşturduğunu açıkladı. Uzmanlar, çocukların Kovid-19’u en hafif atlatan yaş grubu olduğunu belirtiyor. ABD’nin 43 eyaletinde pandemi nedeniyle hayatını kaybeden çocukların oranı yüzde 0 ila 0,26 arasında.

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 605 artarak 617 bin 435'e yükseldi. Johns Hopkins Üniversitesinin derlediği verilere göre, virüs bulaşanların sayısı 35 milyon 952 bini geçti. Son 24 saatte ölenlerin sayısı ise 605 artarak 617 bin 435'e çıktı.

ABD'de Kovid-19 aşılama istatistiklerini takip eden Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre, yetişkin nüfusun yüzde 71'i en az bir doz Kovid-19 aşısı oldu. 195 milyon 222 binden fazla kişiye ilk doz, 166 milyon 654 binin üzerinde kişiye ise ikinci doz aşı yapıldı.

Göreve geldiği ilk günden bu yana önceliğini koronavirüsle mücadeleye veren ABD Başkanı Joe Biden’ın Baş Tıbbi Danışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, "Ülkemizde aşı olabilecek durumda olmasına rağmen henüz bunu tercih etmeyen 100 milyon kişi var. Bu insanların fikirlerini değiştirmeliyiz. Fakat işler daha da kötüye gidecek. Onlar için daha kolay hale getirmeli, onları ikna etmeliyiz. Bir şeyler yapmaları gerektiğini çünkü salgını onların yaydığını göstermeliyiz" ifadelerini kullanmış, durumun daha da kötüleşeceğini söyleyerek delta varyantının yayılmasının durdurulmaması durumunda daha tehlikeli, yeni bir varyantın ortaya çıkabileceğini söyledi. "Virüsün serbest dolaşmasına izin verir ve durdurmaya çalışmazsanız er ya da geç Delta'dan daha sorunlu olabilecek yeni bir varyantın ortaya çıkma ihtimali baş gösterir" diye konuşan Uzman, bu varyanta karşı aşıların koruma sağlamaması tehlikesi bulunduğuna işaret etti. 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD Biden Dr. Anthony Fauci koronavirüs