Donald Trump'ın işaret ettiği adam: Jim Jordan kimdir?

ABD
Donald Trump'ın işaret ettiği adam: Jim Jordan kimdir?
Fotoğraf: DepoPhotos

Donald Trump, ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığı desteklediği adayı açıkladı. 

Trump, Kevin McCarthy'nin Temsilci Matt Gaetz liderliğindeki aşırı sağcı Cumhuriyetçiler tarafından tarihi bir isyanla görevden düşürülmesinin ardından Temsilciler Meclisi Başkanlığı için Ohio Temsilcisi Jim Jordan'a destek verdi.

Trump'ın sosyal medya platformu Truth Social'da, yayınlanan bir gönderide Jim için "tam ve eksiksiz desteğini" ilan etti. Övgüler yağdıran eski Başkan, Kongre üyesinin "Washington'a çok başarılı bir yolculuk yapmadan çok önce bir yıldız olduğunu" söyledi ve ekledi: "Harika bir meclis başkanı olacak."

Jim Jordan kimdir?

59 yaşındaki Jim Jordan, Ohio'nun 4. kongre bölgesinin ABD Temsilcisi ve güçlü Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nin başkanı. Kongre'ye 2006 yılında seçilen Jim, Cumhuriyetçi Parti'nin bir üyesi olarak uzun süredir Trump'ın ateşli bir destekçisi oldu. Trump'ın başkanlığı sırasında görevden alınmasını engellemek için oturma eylemi düzenledi ve hatta Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahalesine ilişkin soruşturmaları itibarsızlaştırmaya çalıştı.

Trump'ın Ohio Temsilcisini desteklemesi, kongre üyesi Troy E. Nehls'in sosyal medya platformu X'te "Başkan Trump ile Meclis Başkanlığı yarışı hakkında harika bir konuşma yaptım. Jim Jordan'ı destekliyor ve ben de Kongre'nin partimizin liderini dinlemesi gerektiğine inanıyorum. Meclis Başkanlığı için Jim Jordan'ı tamamen destekliyorum" ifadeleriyle kamuoyuna yansıdı. 

Jim, Çarşamba günü gazetecilerin meclise liderlik etmek isteyip istemediğini sorması üzerine "evet" diyerek meclis başkanlığına aday olma planlarını açıklayan ilk kişi oldu.

Ohio Temsilcisinin Meclis Başkanı olabilmesi için 218 oyun yanı sıra Cumhuriyetçi Parti'deki hem aşırı sağ hem de ılımlı gruplarından destek alması gerekiyor. Buna ek olarak, Kasım ayına kadar hükümeti finanse etmek için bir uzlaşma bulmak da onun için bir başka zorluk.

 

 

Kaynak: Ajans Bizim

ABD ABD Temsilciler Meclisi Donald Trump dış siyaset Politika