Yıkılmaz denilen milyarlarca dolarlık sınır duvarı yağmurlara dayanamadı

ABD
Yıkılmaz denilen milyarlarca dolarlık sınır duvarı yağmurlara dayanamadı

Donald Trump'ın sınırda inşa ettiği milyarlarca dolarlık duvar, muson yağmurları nedeniyle yıkıldı.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın isteğiyle, yasa dışı göçü engellemek amacıyla Meksika duvarına örülen duvarın büyük bir kısmı şiddetli Muson yağmurları nedeniyle yıkıldı. Trump, daha önce “olağanüstü uzun bir merdiven” olmadıkça bu duvarın “geçilemez” olduğunu iddia etmişti. Eski lider, tüm dünyanın tepki gösterdiği duvar için, “Dünyanın en güçlü duvarı, inanılmaz bir teknolojiden yararlanıyor. Covid-19’u durdurdu, her şeyi durdurdu. Örneğin, Kaliforniya’da Meksika tarafında çok virüslü bölgeler var. Duvara sahip olmasaydık, durum bizim için de felaket olurdu” ifadelerinde bulunmuştu.

 

 

Yıkılmaz denilen milyarlarca dolarlık sınır duvarı yağmurlara dayanamadı - Resim : 1

Trump’ın tüm iddialarının aksine bölgeden gelen yeni fotoğraflar, tartışmaları bir kez daha alevlendirdi.

Gizmodo tarafından yayımlanan fotoğraflarda zaten bitirilemeyen duvarın muson yağmurları sebebiyle büyük hasar gördüğü, bir kısmının ise yıkıldığı görülüyor.

 

"PARAMPARÇA OLDU"

Cuenca de Los Ojos adlı çevresel kar amacı gütmeyen kuruluşun yöneticisi José Manuel Pérez Cantú'nun açıklamasına göre, Douglas yakınlarındaki tek bir yerde en az altı kapı, yağmurların meydana getirdiği sellerin menteşeleri sökmesi nedeniyle paramparça oldu.

ABD Gümrük ve Göçmenlik Hizmetleri’nden bir yetkili ise meydana gelen hasarı doğruladı. Uzmanlar, duvarın bir bölümünde ise fırtınalardan dolayı 7,6 m uzunluğunda bir kabarıklık oluştuğunu söyledi.   BIDEN DUVARIN İNŞAATINI DURDURMUŞTU

Öte yandan, geçen Ocak ayında Biden, sınır duvarındaki inşaatı dondurdu ve maliyetlerin gözden geçirilmesini emretti. ABD Savunma Bakanlığı, Nisan ayında Trump yönetimi tarafından tahsis edilen askeri fonlardan ödenen sözleşmeleri iptal ettiğini duyurdu.  

Donald Trump ABD dolar Muson yağmurları Dünya haberleri