Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Moskova'da!

Dışişleri Bakanlığı Hakan Fidan Rusya Sergey Lavrov

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya'nın başkentİ Moskova'da çalışma ziyareti kapsamında mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. İki bakan, başbaşa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti.  Fidan, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

 Bu, Fidan'ın yeni kabinede dışişleri bakanı olarak görevlendirildikten sonra Rusya'ya gerçekleştirdiği ilk ziyaret niteliğinde.  

Bakan Fidan ve Lavrov, Moskova'da gerçekleştirecekleri görüşme öncesi değerlendirmelerde bulundu. Moskova'yı Dışişleri Bakanı olarak ilk kez ziyaret ettiğini söyleyen Fidan, gösterdiği sıcak misafirperverlik için mevkidaşına teşekkür etti. Fidan, Lavrov ile yapacakları görüşmenin gündeminin yoğun olduğunu ve ikili konuların yanı sıra bölgesel ve küresel meseleleri ele alacaklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Moskova'da! - Resim : 1

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fidan ve mevkidaşı Sergey Lavrov’un fotoğrafını paylaştı.

'SOÇİ ÖNCESİ HAZIRLIK NİTELİĞİNDE'

 Yapacakları ikili istişarelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de yapacağı görüşmeye de hazırlık niteliğini taşıdığını dile getiren Fidan, "Karadeniz girişiminin canlandırılması ve (Rusya-Ukrayna) savaşın adil bir barışla sonlandırılması konuları da gündemimizde olacak. Suriye ve Güney Kafkasya başta olmak üzere birtakım bölgesel ve küresel konulara da değineceğiz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Moskova'da! - Resim : 2

'ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNİN GÜNDEMİNE BAKACAĞIZ'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise Fidan’a Dışişleri Bakanı olarak yeni görevinde başarılar dileyerek, bugünkü görüşmenin son derece iyi bir zamanlamaya sahip olduğunu belirtti.

Erdoğan ile Putin'in de yakında bir görüşme yapma hazırlığında olduğuna işaret eden Lavrov, “Bugün, iki liderin görüşmesinde gündeme gelecek konulara detaylı olarak bakabiliriz.” diye konuştu.

Sergey Lavrov, Bakan Fidan’la toplantılarının faydalı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rusya Moskova Sergey Lavrov