Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kavala ve Demirtaş sorusuna yanıt

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan İspanya Dünya haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, İspanyol bir gazetecinin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş davalarına ilişkin sorusuna yanıt verdi.

Erdoğan, "Türkiye bir hukuk devletidir. Kararları yargı verir. Yargımız kararını vermiş ve bu çerçevede örneğin bir tanesi bu isimlerden, 100 kişiyi aşkın gencin ölümüne neden olmuş, birçok terör estirerek Güneydoğu bölgemizde ölümlere neden olmuşlar. Sizlerin bu soruları sorması bizi düşündürüyor. Hele hele bir basın mensubunun bu teröristleri böyle savunmuş olması bizi ciddi manada üzmektedir" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Başını sallama, ben sallamıyorum bak. Her zaman için bu Osman Kavala olur, Selahattin Demirtaş olur kim olursa olsun yasalar ne diyorsa biz yerine getiririz. Hukuk neyi emrediyorsa bunu bizler yerine getiririz. Yapılan iş budur. Siz tabii Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Bu bölgede huzurun temini için attığımız adımlardır, bundan sonra da böyle yürüyecektir."

Diplomatik temaslarda bulunmak üzere İspanya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral VI. Felipe ile görüşmesinin ardından İspanya Başbakanı Pedro Sanchez tarafından resmi törenle karşılandı.