Bir ülkede daha Covid-19’un yeni mutasyonu tespit edildi

koronavirüs İsrail
Bir ülkede daha Covid-19’un yeni mutasyonu tespit edildi

İsrail, Doğu Afrika ülkesi Malavi'den ülkeye dönen 3 kişide koronavirüs "B.1.1.529" olarak adlandırılan yeni mutasyonunun tespit edildiğini duyurdu. Ülkenin "acil bir durumun eşiğinde" olduğu belirtildi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında çalışmalar dünya genelinde hız kesmeden devam ederken, Covid-19’un Afrika'da tespit edilen ve B.1.1.529 olarak adlandırılan yeni mutasyonu giderek yayılmaya devam ediyor.

YENİ MUTASYON 3 KİŞİDE TESPİT EDİLDİ 

İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Doğu Afrika ülkesi Malavi’den İsrail’e dönen ve Covid-19’a karşı aşılanmış 3 kişide B.1.1.529 adlı Güney Afrika mutasyonunun tespit edildiği ve bu kişilerin karantina altına alındığı ifade edildi.

DELTA MUTASYONUNDAN DAHA HIZLI YAYILIYOR

Bakanlık duyurusu üzerine bugün konuya ilişkin İsrail hükümeti, Kabine Toplantısı düzenleme kararı aldı. Yeni mutasyonu tartışmak için düzenlenen Kabine toplantısında İsrail Başbakanı Naftali Bennett, bu mutasyonun daha bulaşıcı olduğunu ve Covid-19’un delta mutasyonundan daha hızlı yayıldığını ve yetkililerin ise yeni mutasyonun Covid-19’a karşı geliştirilen aşılardan etkilenip etkilenmediğine yada daha ölümcül olup olmadığına dair bilgi topladığını kaydetti.

"ACİL BİR DURUMUN EŞİĞİNDEYİZ"

İsrail’de B.1.1.529 mutasyonunun tespit edilmesine ilişkin Bennett yaptığı açıklamada, “Şu anda acil bir durumun eşiğindeyiz. Herkesten hazırlıklı olmasını ve günün her saatinde çalışmaya tam olarak katılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bennett’in açıklamasının ardından İsrail hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Sahra Altı Afrika’daki tüm ülkelerin, yabancı uyrukluların İsrail’e seyahat etmesinin yasaklandığı “kırmızı ülkeler” olarak kabul edileceği belirtildi.

İsraillilerin bu ülkeleri ziyaret etmelerinin yasak olduğunu ve bu ülkelerden dönenlerin bir süre boyunca karantina altına alınacağını bildiren hükümet, İsrail ordusunun geçtiğimiz hafta içinde kırmızı ülkeleri ziyaret eden tüm kişileri tespit etmek için çalışma yürüteceğini ve bu kişilere testlerinin yapıldığı sürç içinde kendilerini karantinaya almaları talimatı vereceğini aktardı.

 

Kaynak: İHA

İsrail koronavirüs B.1.1.529 yeni mutasyon